Pas cu pas in alimentatia bebelusului

Pas cu pas in alimentatia bebelusului

0

191964-bebelus

Picture 1 of 2

Alimentatia diversificata a bebelusului incepe dupa 4-5 luni, atunci cand   laptele, alimentul de baza al bebeluslui tau nu mai acopera nevoile sale nutritive.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Alimentatia diversificata nu se recomanda inainte de aceasta varsta, deoarece functiile enzimatice intestinale nu sunt complet dezvoltate. Totusi de la varsta de 2 luni ii poti servi bebelusului tau, pe langa lapte si suc de fructe: mere, morcovi, citrice, rosii, caise, piersici.

In primele saptamani ale diversificarii se poate incepe cu supa de zarzavat, pentru masa de la ora pranzului, insa ar fi bine sa nu contina cartof deoarece produce fermentatie.

La 6 luni, ii poti adauga si piureul de fructe: de banane, mere crude sau coapte si de piersici; si piureul de legume: dovlecei sau morcovi. Pe la aceasta varsta este bine sa se adaugi in alimentatie carnea de pasare sau vita. Alimentele (supele-piureul si terciurile) trebuie sa fie dense, dar nu dizolvate sau lichide.

Dupa 8 luni, poti adauga  in alimentatia bebelusului tau branzica de vaci si iaurtul. Daca vrei sa ii dai bebelusului tau  peste alb sau carne rosie, este preferabil dupa varsta de 10 luni.

Dupa 1 an, odata cu cresterea dintisorilor ii poti da cu incredere si alte alimente, recomandate de catre pediatru.

Foto: www.harmonycenter.ro / www.euforia.tv
Fara comentarii

Lasa un comentariu