Patru alimente periculoase in sarcina

Patru alimente periculoase in sarcina

gravida care mananca dovlecel (http://3.bp.blogspot.com)

gravida care mananca dovlecel (http://3.bp.blogspot.com)Chiar daca inainte de sarcina obisnuiai sa mananci un anumit tip de alimente, nu tocmai recomandat de catre medici, este cazul sa renunti la obiceiurile alimentare nesanatoase, patru alimente fiind total contraindicate.

Potrivit medicilor, o alimentatie nepotrivita in sarcina poate pune sanatatea bebelusului in pericol inca din mediul intrauterin si inca din primele zile de la conceptie. De aceea, este indicat sa va feriti de peste, fructe de mare, dulciuri si soia, patru alimente destul de daunatoare in cazul in care sunt consumate fara moderatie si atentie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pestele

Chiar daca pestele beneficiaza de o multitudine de proprietati, inclusiv prezenta acizilor grasi Omega 3 si Omega 6, acesta poate determina anumite afectiuni intrucat este posibil ca acesta sa fie contaminat cu mercur din mediul oceanic. Evitati asadar, rechinul, scrumbia, bibanul si tonul sau consumati-l cu moderatie intrucat pericolul transmiterii mercurului la bebelus este foarte mare, putand determina probleme de vaz, auz sau motricitate.

Fructele de mare

Cu totii cunoastem ca acestea pot transmite toxoplasmoza, hepatita A si alt gen de bacterii ca urmare a unor disfunctionalitati in conservare.

Dulciurile

Fiecare gravida are anumite pofte alimentare. Unele fata de alimentele mai sarate, altele pentru cele mai dulci. Cu toate acestea, consumul de dulciuri va trebui facut cu multa moderatie intrucat este posibil sa determine diabetul gestational, periculos pentru sanatatea bebelusului din burtica si a mamei.

Soia

Alimentele pe baza de soia pot determina anumite malformatii ale organelor sexuale masculine inca din timpul sarcinii. De aceea, este indicat sa reduceti pentru o perioada consumul unor alimente pe baza de soia pentru a-l feri pe cel mic de astfel de anomalii sau de anumite modificari comportamentale mai tarziu.
Fara comentarii

Lasa un comentariu