Performantele scolare, influentate de numarul orelor de somn

Performantele scolare, influentate de numarul orelor de somn

0

copil doarmeIn ultima perioada tot mai multi scolari se plang de oboseala, fiind incapabili sa faca fata responsabilitatilor scolare. Un program de somn echilibrat reuseste sa atenueze destul de mult perioada de surmenaj si stres scolar.

Un studiu recent publicat de Autonomous University din Barcelona arata faptul ca un copil are nevoie de minim noua ore de somn pentru a fi activ in mediul scolar.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

La studiu au fost cercetati un numar de 142 de subiecti, copii cu varsta de sapte anisori. Cercetatorii au facut o analiza si au incercat sa raporteze numarul orelor de somn cu performantele scolare ale acestora. S-a constatat astfel ca aceia care dormeau mai putin de noua ore pe noapte aveau probleme de concetrare si de receptare eficienta a informatiei, pe cand aceia care dormeau mai mult puteau face fata cerintelor scolare.

Cercetatorii sunt de parere ca numarul orelor de somn influenteaza in mod decisiv memoria unui copil. De asemenea, s-a putut constata ca toti aceia care dormeau mai putin ori aveau programul de somn dereglat au dobandit probleme de comunicare.

Ramon Cladellas – unul dintre autorii studiului arata ca toti copiii trebuie sa se  culce in fiecare zi la aceeasi ora si sa se trezeasca dupa minim noua ore de somn. Cu cat vor dormi mai mult cu atat dezvoltarea memoriei si a functiilor cognitive va fi mai usoara, comparativ cu acei copii cu un program de somn dezordonat ori cu aceia care isi petrec ore intregi in fata calculatorului care nu vor face fata responsabilitatilor din mediul scolar.
Fara comentarii

Lasa un comentariu