Pozitii sexuale "sigure" in timpul sarcinii

Pozitii sexuale "sigure" in timpul sarcinii

0

cupluInca nu s-a descoperit o reteta minune atunci cand vine vorba de sexul in timpul sarcinii si nici macar pozitiile sexuale care prezinta cele mai mici riscuri pentru bebelus.

Cu toate acestea, pozitiile sexuale in timpul sarcinii pot fi experimentate fara restrictii, mai ales atunci cand gravida se simte bine, iar recomandarile medicului nu sunt contrare acestor tipuri de „distractii”.

De-a lungul timpului s-a putut constata ca pozitiile sexuale pot fi impartite in „sigure” si mai putin „sigure”. In timpul sarcinii femeia nu se mai simte la fel ca atunci cand nu avea in burtica un bebelus si nici nu mai poate experimenta tehnici sexuale cele mai diverse, din teama ca micutul sa nu pateasca ceva sau pur si simplu pentru ca nu se mai poate misca in largul sau.

Potrivit specialistilor, pozitiile sexuale din timpul sarcinii va trebui sa ii permita femeii sa se simta bine, sa nu resimta niciun fel de jena, durere ori stare de disconfort. Chiar daca viitoarea mamica a luat cateva kilograme in plus in greutate, asta nu inseamna ca nu mai exista pozitii sexuale in care sa se poata simti bine si relaxata, dornica de o portie de placere alaturi de partener.

Iata cateva idei de pozitii sexuale „sigure”:

  • barbatul deasupra sau misionarul – aceasta pozitie poate fi extrem de relaxanta pentru mama, fiind nevoie doar ca aceasta sa stea intinsa, fara a depune un efort prea mare pentru obtinerea orgasmului. Cu toate acestea medicii recomanda ca partenerul sa se sprijine in maini, ferind burtica mamicii;
  • lingurita – poti sta intinsa pe o parte, imaginatia revenind partenerului de aceasta data;
  • femeia deasupra – este o pozitie care poate fi practicata in prima perioada a sarcinii, atunci cand greutatea mamei nu este atat de ridicata. Femeia va putea mentine controlul penetrarii.

In orice situatie este indicat sa purtati o discutie cu medicul specialist obstretician si sa va opriti ori de cate ori resimtiti durere ori atunci cand apare sangerarea. In asemenea cazuri adresati-va de urgenta medicului!

In cazul in care medicul interzice cu desavarsire raporturile sexuale in timpul sarcinii nu va incapatanati sa experimentati niciuna dintre pozitiile sexuale de mai sus si cautati modalitati diferite de distractie si tandrete.