Trei conceptii false despre sexul in timpul sarcinii

Trei conceptii false despre sexul in timpul sarcinii

0

gravida-2

Picture 1 of 3

Nu putine sunt cazurile in care gravidele ajung sa isi respinga partenerul datorita conceptiilor false despre sexul in timpul sarcinii.

Ei bine, chiar daca grija pentru bebelus este tot ceea ce conteaza pe parcursul celor noua luni de sarcina, in tot acest timp viitoarea mamica nu va trebui sa se retina de la placerile sexuale. Teama de a nu rani bebelusul sau de a nu pierde sarcina este destul de mare, insa se incadreaza de obicei intre conceptiile false despre sexul in timpul sarcinii.

Fals: Bebelusul poate fi ranit!

In pantecul mamei bebelusul este protejat de lichidul amniotic, aflandu-se in saculetul placentar si tocmai de aceea micutul nu va simti absolut nimic care l-ar putea incomoda atunci cand parintii intretin raporturi sexuale.

Fals: Mama ar putea fi afectata!

Cu toate ca sarcina nu ofera cele mai confortabile momente, in realitate orice gravida va putea sa intretina raporturi sexuale cu partenerul, inlaturandu-si temerea ca ar putea fi afectata. Odata cu trecerea timpului, viitoarea mamica acumuleaza un numar mai mare de kilograme, fapt care ar putea-o face sa nu se simta asa cum si-ar dori. Tocmai de aceea, se recomanda ca partenerii sa adopte pozitii sexuale care sa ii avantajeze pe amandoi, facandu-i sa se simta cu adevarat bine. In ultima parte a sarcinii este recomandat ca mama sa controleze adancimea penetrarii, adoptand pozitia „femeia deasupra”.

Fals: Sexul in timpul sarcinii ar putea induce nasterea prematura sau avortul spontan!

In realitate, medicii contrazic o astfel de ipoteza, considerand actul sexual permis pe toata durata sarcinii. Doar in cazurile in care mama ar putea fi suferinda de o anumita afectiune acestia ar putea recomanda o perioada de abstinenta sexuala.

Exista, intr-adevar, opinii care considera ca stimularea sanilor in ultima perioada a sarcinii ar putea determina inducerea contractiilor uterine. Intr-adevar, spre sfarsitul celor noua luni, viitoarea mamica ar putea primi indicatii ca in timpul preludiului partenerul sa descopere alte zone erogene, in asa fel incat pericolul sa fie depasit.