Sexul in timpul sarcinii – interzis sau posibil?

Sexul in timpul sarcinii – interzis sau posibil?

0

gravida sexMulte femei se intreaba daca este posibil sa faca sex cu partenerul in timpul celor noua luni de sarcina.

Chiar daca in timpul sarcinii va trebui sa te feresti de o serie intreaga de lucruri intrucat bebelusul are nevoie de mai multa protectie, in realitate medicii nu iti interzic decat rareori sa faci sex cu partenerul pe parcursul celor noua luni. In cazul in care sarcina pare sa se manifeste normal, fara a exista riscul unor avorturi spontane iminente ori prezenta unor afectiuni fetale atunci mama poate avea relatii intime cu partenerul atunci cand isi doreste.

Nu putini sunt aceia care se intreaba cat este de periculos sa intretii raporturi sexuale in sarcina si mai ales daca un asemenea lucru ii poate dauna bebelusului ori poate influenta avortul spontan ori riscul nasterii premature. Potrivit studiilor efectuate pana in prezent, bebelusul nu simte nimic in timp ce parintii intretin raporturi sexuale, fiind protejat de lichidul amniotic si de cavitatea uterina in care se regaseste.

In cazul in care in timpul actului sexual femeia constata sangerari va trebui sa se adreseze medicului pentru investigatii suplimentare. Relatiile intime cu partenerul sunt interzise in cazul in care femeia are o sarcina cu risc de avort spontan ori nastere prematura sau atunci cand a mai trecut printr-o sarcina cu aceleasi riscuri. Placenta praevia, dilatarea colului uterin, sarcinile multiple ori o varsta gestationala prea inaintata sunt cauze care pot determina recomandarile medicului de a nu intretine raporturi sexuale pe parcursul celor noua luni.

Nu trebuie uitat faptul ca placerea actului sexual poate diferi in functie de trimestrul de sarcina in care se gaseste gravida. In timpul primului trimestru de sarcina, atunci cand starea de voma, cefaleea, starea de oboseala si varsaturile sunt mai pronuntate, viitoarea mamica nu va avea chef sa faca sex cu partenerul. Dorintele sunt ceva mai ridicate in cel de-al doilea trimestru de sarcina, atunci cand gravida se simte mult mai bine. Ultima perioada de sarcina nu este intotdeauna la fel de placuta din punct de vedere sexual. Femeia nu se va mai simti la fel de atragatoare, se va simti mai obosita si mult mai „grea”. Pentru a compensa pofta de sex puteti opta pentru imbratisari si saruturi tandre in orice moment al zilei.