Premergatorul – de la ce varsta il folosim?

Premergatorul – de la ce varsta il folosim?

0

Primii pasi, la fel ca primele cuvinte ale bebelusului, sunt extrem de importanti pentru parinti si pentru bebe, fiind unul din semnele ca micutul creste si se dezvolta armonios. Foarte multi parinti apeleaza la premergatoare pentru a-l pregati pe cel mic sa mearga singurel. Dar cand este momentul potrivit pentru introducerea premergatorului si incepand cu ce luna de viata va putea bebe sa-l foloseasca? Text: Marga Rotaru

Mother playing with her baby boy son on bed

Picture 1 of 2

Mom and son lying down on bed and mother embracing the infant baby, who put his hand into mouth

Aparitia si folosirea premergatoarelor a starnit, de-a lungul anilor, discutii aprinse legate de siguranta copilului in momentul in care le foloseste. In acest sens, exista doua mari tabere care au pareri diametral opuse. Cei care interzic achizitionarea unor astfel de produse sustin ca premergatoarele pentru bebelusi pot incetini dezvoltarea neuromotorie a copilului si, de asemenea, pot provoca accidente pe care parintii nu le pot impiedica (precum cele cauzate de alunecarile pe scari). La polul opus se plaseaza cei care, folosindu-le, au descoperit ca premergatoarele le usureaza considerabil munca atunci cand au de-a face cu un copilas activ.

Un premergator poate fi extrem de util dupa varsta de 8 luni, moment in care copilasii devin mai activi si din ce in ce mai curiosi. Acest articol pentru copii ii ajuta pe parinti sa-i tina pe cei mici departe de colturile mobilierului, de prize sau alte obiecte in care se pot accidenta si ii sustine pe copii in aventura lor de a descoperi mediul in care traiesc. Totusi, daca te hotarasti sa achizitionezi un astfel de produs, trebuie sa fii extrem de atenta la modelul pe care il alegi si sa te asiguri ca bebelusul il poate folosi in siguranta.

Este important sa stii ca medicii nu recomanda folosirea unui premergator mai devreme de varsta de 8 luni pentru ca, fiind mai mic, bebe nu este pregatit din punct de vedere fizic si psihic pentru noile miscari si experimente prin incaperi. Multi dintre specialisti sustin ca un premergator folosit in perioada dezvoltarii mersului poate avea efecte negative asupra dezvoltarii viitoare a micutului. Cu toatea acestea, parintii care au apelat la acest produs pentru copii se declara multumiti de utilitatea lui si sustin ca cei mici au dezvoltat abilitatea de a face primii pasi mult mai repede.

Indiferent de ceea ce ai auzit de la prietene sau citit in reviste este extrem de important ca tu sa fii atenta la nevoile puiului tau. Daca te hotarasti sa alegi un premergator, alege un model care sa i se potriveasca si care sa-l ajute sa se dezvolte. Tu il cunosti cel mai bine pe cel mic si stii exact de ce anume are nevoie pentru a creste frumos.
Tu ai deja un premergator pentru bebe? Ce te-a determinat sa-l alegi?

Articole similare