Premergatorul, nociv pentru bebelusi

Premergatorul, nociv pentru bebelusi

1
premergator bebelus (http://ayandari.files.wordpress.com)

premergator bebelus (http://ayandari.files.wordpress.com)Chiar daca abia asteptati sa va vedeti bebelusul mergand, incercand sa ii grabiti trecerea de la statul pe spate la mersul in picioruse, in realitate nu este un lucru tocmai sanatos pentru cel mic. De multe ori parem destul de incantati atunci cand observam ca bebelusului nostru ii place sa faca primii pasi, incercand din rasputeri sa foloseasca premergatorul oferit de noi. Cu toate aceste, exista multe intrebari referitoare la sanatatea folosirii premergatorului. Influenteaza, asadar, premergatorul, dezvoltarea sistemului locomotor al bebelusului?

Concluzia studiilor efectuate in acest domeniu ne atesta ca, de fapt, premergatorul incetineste dezvoltarea mersului celui mic. Asadar, copiii care se joaca de-a mersul cu premergatorul, au reusit sa isi tina echilibrul mult mai tarziu, ridicandu-se in picioare mult mai greu decat ceilalti copii care au fost lasati liberi sa isi dezvolte aceste deprinderi. Potrivit specialistilor, folosirea premergatorului este contraindicata la bebelusi.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, milioane de copii din intreaga lume par sa se foloseasca de acest mijloc de deplasare. De aici pleaca controversatele discutii legate de tema de dezbatere a articolului nostru.

Potrivit cercetatorilor, bebelusii care sunt pusi in premergatoare nu vor reusi sa mearga de-a busilea, sa se rostogoleasca, sa stea in sezut si sa mearga in picioare, la fel de repede ca un bebelus lasat liber sa isi dezvolte aptitudinile potrivit legilor naturii. O astfel de intarziere locomotorie se datoreaza probabil premergatorului, nociv in ochii specialistilor. Cu cat cel mic va fi pus mai des in premergator, cu atat dezvoltarea sa motorie va fi intarziata. Potrivit studiului realizat in acest domeniu 24 de ore petrecute in premergator va intarzia mersul bebelusului cu circa 3-4 zile.

Potrivit medicilor, bebelusul care sta in premergator desi incearca sa imite mersul, nu va reusi sa isi sustina singur greutatea corporala, fiind sustinut de catre acesta. De aceea, muschii si sistemul osos al acestuia nu se vor intari corespunzator pentru ca acesta sa poata invata sa se sustina de unul singur.

Iar daca ne gandim la pericolele de accidentare la care se expun bebelusii folosindu-l, mai bine am renunta la o astfel de idee. Totodata, potrivit cercetarilor, bebelusii care folosesc premergatorul vor avea o parte din deprinderile intelectuale intarziate comparativ cu ceilalti copii.

Asa ca, daca ii vei achizitiona un premergator in speranta ca bebelusul sa poata invata mai repede sa se deplaseze singur, te inseli. In spatele acestei sperante sta, de fapt, un mare neadevar. Bebelusul nu va invata sa mearga fiind pus in premergator, dezvoltarea sa motorie fiind intarziata.
1 comentariu

  1. Foarte slab articolul
    Daca autoarea articolului gaseste un bebelus care a stat 24 ore/zi in premergator, atunci eu mananc premergatorul pana la ultima piulita. Titlul este pompos, se spune ca premergatorul este nociv, adica vatamator sau distrugator (conform DEX). Insa in articol descoperim ca nu este nici vatamator nici distrugator, ci doar ar intarzia mersul copilului. Si asta fara a indica un studiu credibil de pe un site al unui organism international.

Lasa un comentariu