Cuplurile infertile nasc baietei

Cuplurile infertile nasc baietei

0
bebelus trandafir (www2.hiren.info)

bebelus trandafir (www2.hiren.info)Mai toate cuplurile moderne gandesc si incearca sa stabileasca inca de dinainte de a concepe sexul viitorului lor bebelus.

Asa ca, multi spera ca acesta sa fie baietel, altii, din contra, prefera fetitele. Se si gandesc cu nerabdare la data in care vor cunoaste sexul copilului lor, la momentul in care sa  poata sa decoreze camera fetitei sau baietelului, in culori asortate sexului, implicit roz pentru fetite si bleu pentru baietei.

Potrivit unor cercetari recente s-a demonstrat faptul ca o femei care ajunge mai tarziu sa ramana insarcinata datorita unor probleme legate de infertilitate va avea mai multe sanse sa aduca pe lume un baietel.

Asa ca, daca vor exista ceva probleme la nivelul colului uterin veti putea vedea si partea pozitiva a lucrurilor: in curand veti tine in brate un baietel, conform dorintelor dumneavoastra. Analiza a avut la baza un experiment la care au luat parte 5283 femei.

Dintre acestea, 498 dintre ele s-au dovedit a avea probleme de conceptie, iar peste 58% dintre acestea au reusit sa aduca pe lume in final un baietel, dupa mai mult de un an de zile de incercari esuate.

Cercetatorii au incercat sa demonstreze ca fiecare an care trece in speranta ca veti deveni parinti, mareste cu circa 5% sansele sa dati nastere la un baietel. Cuplurile care ajung la procedeele de fertilizare in vitro nu vor intra in aceasta categorie intrucat studiul a avut la baza metodele de conceptie naturale.

Asadar, acestia au incercat sa demonstreze de ce anume se intampla un asemenea lucru. Dr. Smith considera ca femeia cu un mucus cervical mai vascos poate aduce pe lume un baietel, aceasta fiind principala explicatie, potrivit lui. Cu cat muusul este mai vascos, cu atat spermatozoizii vor putea patrunde mai greu. Dar este bine de stiut ca spermatozoizii cu cromozom Y vor reusi sa ajunga mai repede in uter si sa fecundeze ovulul femeii, acestia inotand mult mai bine comparativ cu cei care contin cromozomi X.

Potrivit studiului, femeile care vor concepe mai tarziu de un an vor avea toate sansele sa aiba un mucus mai gros decat cele care concep imediat. Cele cu un mucus cervical mai vascos vor reusi sa conceapa mai greu, dar daca se va intampla vor concepe baiat.