Prezenta tatalui in sala de nastere incurajeaza viitoarea mamica

Prezenta tatalui in sala de nastere incurajeaza viitoarea mamica

0

gravida nastereIn ultima perioada, tot mai multe maternitati permit tatalui sa stea in sala de nasteri alaturi de mamica pentru a-si intampina impreuna bebelusul.

Nasterea este un eveniment important pentru intreaga familie si nu trebuie sa fie pierdut pentru nimic in lume, rolul tatalui in sala de nastere fiind acela de a incuraja mamica in fiecare moment.

Prezenta tatalui in sala de nastere reprezinta un suport pentru viitoarea mamica, putin speriata in fata atator necunoscute.

Cu toate acestea maternitatile de stat sunt putin mai stricte si nu permit tatalui sa ia parte la nasterea bebelusului si sa isi sprijine partenera. Clinicile private permit asistarea mamei de catre persoanele dragi, fiind constiente de nevoia de sprijin din partea familiei.

Pentru a participa la nastere este nevoie ca viitoarea mamica sa anunte aceasta dorinta inca din momentul internarii.

Medicii recomanda prezenta tatalui in sala de nasteri pentru linistirea gravidei. In cazul in care este fricos nu il solicitati ca sprijin intrucat probabil va fi coplesit de emotii si nu va face fata.

Pastrarea linistei in sala de nasteri este obligatorie pentru ca evenimentul sa decurga in siguranta. Tatal va trebuie sa stea alaturi de mamica, sa nu intervina asupra deciziilor medicale si sa o incurajeze. In acest fel, cei doi vor putea simti impreuna bucuria de a fi parinti.

Camerele de filmat ori aparatele de fotografiat nu sunt intotdeauna permise. Tocmai de aceea, este de preferat sa nu le folositi fara sa cereti permisiunea medicilor.

Articole similare