Prima baita a bebelusului

Prima baita a bebelusului

baie bebelus

baie-bebelus

Picture 1 of 2

Imediat ce ai ajuns cu bebelusul acasa este indicat sa te informezi cu privire la pasii pe care va trebui sa ii incerci cu privire la prima baita bebelusului.

Chiar daca iti este destul de greu si nu cunosti care sunt cei mai importanti pasi, prima baita a bebelusului reprezinta o etapa destul de simpla, mai ales ca bebelusul adora acest mediu, destul de asemanator cu cel din burtica mamei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Prima baita a bebelusului este pe cat de simpla, pe atat de laborioasa. Va trebui sa ai grija ca bontul ombilical ramas dupa nastere sa nu aiba de suferit si nici sa nu fie udat. De regula, medicii recomanda evitarea primei imbaieri pana la momentul in care restul ombilical va cadea.

Pregatirea camerei de dinaintea imbaierii reprezinta un element esential. Mama va trebui sa aiba in vedere ca temperatura din incapere sa fie mai ridicata decat normal, cu cel putin 3 grade. De asemenea, fierberea apei reprezinta o alta etapa pe care mama va trebui sa o pregateasca cu mare grija. In niciun caz, aceasta nu va trebui sa foloseasca apa de la chiuveta nefiarta. Pregatirea prosopului, hainutelor, cremelor si uleiului de baie va trebui facuta din timp in asa fel incat dupa ce bebelusul va iesi din cadita sa nu aiba timp sa raceasca.

Bebelusul se aseaza in cadita cu fata in sus, tinandu-i capul mai ridicat in asa fel incat sa poata fi ferit de inec. Se spala cu lotiune de baie atat la nivelul capului, cat si la nivelul intregului corp, fara insa a accentua prea tare asupra fiecarei parti ale corpului intrucat pielea sa este extrem de sensibila.

Prima baita a bebelusului va trebui sa aiba o durata de maxim 5 minute intrucat acesta poate raci extrem de usor.

Dupa ce este scos din apa, bebelusul va fi atent sters la nivelul fiecarui ochi, cu tampoane inmuiate in ser fiziologic. In acelasi mod se va proceda si la curatarea urechii. Mai inainte de a-i fi pus scutecul acesta va fi uns cu uleiul de baie, facandu-i-se astfel un masaj usor, recomandat inainte de culcare. Crema impotriva iritatiilor la fundulet sau pudra de talc vor fi administrate bebelusului pe rand.

Dupa ce toate aceste operatiuni au fost realizate se va trece la imbracarea bebelusului intr-un set de haine curate, bine igienizate.

Foto: http://images.babyage.com /   http://www.trulymadlybaby.co.uk
Fara comentarii

Lasa un comentariu