Primele simptome ale sarcinii

Primele simptome ale sarcinii

0
simptome

simptome-2

Picture 1 of 2

Fiecare femeie insarcinata experimenteaza, la inceputul perioadei de sarcina, cateva simptome destul de comune.

Greturile si varsaturile fac parte, cu siguranta, din simptomatologia perioadei de sarcina. In primul trimestru de sarcina, mai exact atunci cand menstruatia lunara nu isi mai face aparitia, organismul femeii incepe sa creeze un mediu propice pentru noua viata, faptura ce creste in pantecul mamei vreme de noua luni. Tocmai de aceea, in functie de fiecare caz in parte, o femeie aflata in primul trimestru de sarcina poate simti mai intens sau mai putin intens primele simptome ale sarcinii.

Intarzierea menstruatiei

Intarzierea menstruatiei lunare este, poate, cel mai asteptat moment de catre orice femeie care aspira la titlul de mamica. Ei bine, vestea unei sarcini este data in primul rand de acest lucru. Cu alte cuvinte, odata fecundat ovulul de catre spermatozoid, sangerarea lunara nu se va mai produce.

Greata si varsaturile

Modificarile hormonale aduse de instalarea embrionului in cavitatea uterina a femeii la astfel de stari. De cele mai multe ori, greata si varsaturile afecteaza circa 50-60% dintre gravide, acestea simtindu-le ca pe un adevarat disconfort. Cu toate acestea, remediile naturiste, dar si o medicatie corespunzatoare administrata doar cu recomandarea medicului specialist reusesc sa amelioreze starea gravidei.

Oboseala

Orice gravida aflata la inceput de drum se va putea confrunta cu o stare persistenta de oboseala, un fapt absolut firesc. Estrogenul si progesteronul se vor modifica, in asa fel incat organismul mamei sa poata ajuta la dezvoltarea fatului in uter. In plus, sarcina este o perioada destul de solicitanta in viata oricarei mamici, asa ca te vei putea simti putin rapusa de aceste schimbari.

Sensibilitate la nivelul sanilor

Sanii se vor putea mari in volum, devenind mai sensibili la atingere. Chiar daca acestia nu vor produce lapte in primele luni de sarcina, in realitate canalele galactofore se pregatesc sa fabrice laptele atat de necesar pentru hranirea puiului de om.

Ori de cate ori va confruntati cu astfel de simptome este indicat sa efectuati un test de sarcina ori sa va prezentati la medicul specialist pentru investigatii suplimentare.

Articole similare