Primul contact sexual dupa cezariana

Primul contact sexual dupa cezariana

0
barbat si femeie in pat (www.storage.imageloop.com)

barbat si femeie in pat (www.storage.imageloop.com)Primul contact sexual dupa cezariana depinde in mare masura de capacitatea organismului de a se regenera dupa incizia suferita atat la nivel abdominal, cat si la nivelul peretilor uterului.

Modul de recuperare dupa cezariana depinde de la caz la caz, nefiind o regula de dinainte stabilita. De cele mai multe ori, primul contact sexual dupa cezariana depinde de modul in care incizia incepe sa se vindece.

Chiar si asa, medicii recomanda o perioada de abstinenta de minim sase saptamani de la nastere intrucat in perioada de lahuzie proaspata mamica este mult mai sensibila si mult mai atenta nevoilor bebelusului. Cu toate acestea, eliminarea lohiilor nu ar putea permite stabilirea unui contact sexual mai inainte de vreme.

De cele mai multe ori mama va avea nevoie de mult mai mult timp pentru recuperarea dupa nastere intrucat starea de teama o poate urmari pe aceasta pentru o perioada tot mai lunga de timp. Chiar daca cele sase saptamani s-au scurs, mama va trebui sa fie capabila sa intretina un nou contact sexual.

Starea de oboseala datorata nasterii, dar si ingrijirii bebelusului o vor determina pe aceasta sa mai amane putin acest moment. Depresia postpartum, dar si dezechilibrele hormonale ce survin ca urmare a nasterii pot prelungi data pana la care primul contact sexual va avea loc. In momentul in care mama se va simti pregatita pentru un nou contact sexual este indicat ca ambii parteneri sa fie capabili sa comunice in timpul penetrarii.

Orice stare dureroasa sau o pozitie sexuala care necesita prea mult efort vor trebui evitate in perioada de inceput. Potrivit specialistilor, la primul contact sexual dupa cezariana va trebui sa se foloseasca un lubrifiant intrucat starea de uscaciune vaginala va putea fi destul de prezenta mai ales atunci cand bebelusul este alaptat la san.

Urmarile nasterii apar in viata sexuala chiar si atunci cand proaspata mamica se priveste in oglinda. Dintr-o data, aceasta devine constienta de urmele lasate de sarcina asupra corpului, fiind nemultumita de modul in care arata. De aceea, partenerul va trebui sa stie inca de la primul contact sexual sa o admire si sa ii arate ca nu ii pasa de kilogramele acumulate.