Louise Brown, primul copil conceput in eprubeta

Louise Brown, primul copil conceput in eprubeta

0
louise brown

louise-brown-2

Picture 1 of 2

Stiati ca primul copil conceput in eprubeta este Louise Brown, astazi, mama unui baietel conceput natural?

Louise Brown s-a nascut acum mai bine de 35 de ani, fiind primul copil care a fost conceput in eprubeta. In anul 1978, nasterea sa a fost una extrem de mediatizata, facand inconjurul intregii planete.

Dornici de a avea un copil,  Lesley şi John Brown din Marea Britanie au apelat la ajutorul specialistilor Patrick Steptoe şi Robert Edwards de la Universitatea Cambridge care le-au propus anumite tehnici de fertilizare in vitro, prin reimplantarea in uterul mamei a embrionului obtinut in laborator.

Desi la inceput, demersul cuplului a fost considerat mai degraba un amplu experiment, pe parcurs s-a dovedit faptul ca Louise Brown avea sa se nasca si sa creasca perfect sanatoasa.

Louise Brown s-a nascut in data de  25 iulie 1978 la spitalul Oldham Anglia, cantarind la nastere 2601 grame, fiind un bebelus perfect sanatos.

Gratie demersului sau, in anul 2010, Robert Edwards a obtinut premiul Nobel pentru medicina, cercetarea sa medicala conducand la aproape trei milioane de bebelusi nascuti pana in prezent prin procedura de fertilizare in vitro.

Astazi, Louise Brown este la randul sau mama a unui baietel la fel de sanatos, insa conceput natural.