Primul film romanesc pentru copii disponibil online

Primul film romanesc pentru copii disponibil online

0
by © Ciprian Vlăduț - www.cipane.com

In vacanta copiilor, Scoala Micile Vedete, www.micilevedete.ro , prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, vine cu o veste grozava. Tocmai a lansat la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, cel mai nou film pentru copii, „Magicianul”. Acesta este cel de-al cincilea episod din mult indragita Serie cu detectivi. Evenimentul a fost o dubla Premiera, atat a filmului, cat si a primei platforme duble online pentru copii si parinti din Romania, numita Clubul de Film Micile Vedete, www.club.micilevedete.ro. Astfel, filmul „Magicianul” devine primul film romanesc pentru copii disponibil online.

by © Ciprian Vlăduț - www.cipane.com
by © Ciprian Vlăduț – www.cipane.com

Subiectul filmului este unul savuros si de mare interes pentru copii. Magia se impleteste cu suspansul si cu o poveste care te tine cu sufletul la gura. Detectivel (Matei Bugui, 10 ani) si asistentul sau, Silviu (Silviu Ciuperca, 9 ani) , sunt gata sa porneasca intr-o noua aventura si se intalnesc in secret pentru a pune la punct detaliile expeditiei. Planul lor este dat peste cap de Alexia (Alexia Andrei, 10 ani) si Erika (Erika Rantes, 9 ani), venite sa organizeze un picnic. In scena apare insa un misterios Magician, iar detectivii nostri sunt intrigati de o serie de evenimente stranii care se petrec chiar sub ochii lor.  Ei incearca sa descopere cauza si afla ca totul are legatura cu implinirea unei dorinte. Primele 4 episoade ale seriei cu detectivi sunt deja disponibile pe www.club.micilevedete.ro . Platforma online Clubul Micile Vedete este sustinuta de Giusto Natura si Reinert-Martinel, doi parteneri care au inteles cat este de importanta investitia in educatia copiilor nostri.

by © Ciprian Vlăduț - www.cipane.com
by © Ciprian Vlăduț – www.cipane.com

Filmul „Magicianul” este regizat de Ariana Pendiuc si produs de sora sa, Ema Pendiuc, fondatoarele Scolii Micile Vedete, care impreuna cu o echipa de tineri profesionisti au realizat intreaga serie de 6 episoade. Toata aventura porneste de la „Masina de facut teme”, care da si titlul primului episod, o inventie geniala, furata de un grup de copii. Andrei, un baiat perspicace, care il are ca asistent pe Detectivel,  rezolva cazul descoperindu-si astfel veleitatile de detectiv. Acesta se instruieste in urmatorul episod, „Scoala de detectivi”, la Extraordinara Scoala de Detectivi, din Detectivesti. In episodul „Detectivel la apa”, Detectivel dispare, Andrei avand un nou caz de rezolvat. Detectivel este gasit si preia stafeta de la Andrei, iar in al patrulea episod, „Misterele trecutului”, ajutat de Silviu, pasionat si el de elucidara misterelor, descopera Masina timpului care ii duce in urma cu 25 de ani. Reusesc sa se intoarca in prezent si se pregatesc de o noua aventura in cel de-al cincilea episod „Magicianul”. Detectivii sunt intrigati de evenimentele stranii care se petrec in parc odata cu aparitia unui misterios magician si incearca sa descopere care este cauza acestor intamplari. Cel de-al saselea episod al seriei, „Spectacolul blestemat” va fi filmat in luna decembrie a acestui an.

by © Ciprian Vlăduț - www.cipane.com
by © Ciprian Vlăduț – www.cipane.com

Atat filmul, care are o tema educativa, cat si premiera au fost sustinute de parteneri de incredere: Parteneri Gold: Reinert-Martinel, Giusto, Top Gel, SLooP, Claire’s, Solaris, BebeArt, Danina Line, Magicianul Verdini; Parteneri Educationali: Centrul Cultural Casa Artelor, Primaria Sector 3, Primaria Sector 1, Primaria Sector 6; Parteneri Strategici: Cinematograful Movieplex, Plaza Romania, Cofetaria Ina, Tymbark, Bucovina; Parteneri: Aquila, SCA – care of life, Zewa, Top Production, Victor Productie Publicitara, Artist Party, Jerry’s Pizza, Brigada de Voluntari, La Mircea Macelaru; Parteneri Media: Unica.ro, Radio3net „Florian Pittis”, Agenda Culturala pentru Copii, B24kids.ro, Bebelu.ro, Cinefan.ro, Euparinteghemotoc.ro, Eva.ro, Kidsnews.ro, Kidspots.ro, Literaturacopii.ro, Observatorcultural.ro, Qbebe.ro, Urbankid.ro, Ziaruloval.ro, Agerpres.ro, Ziarul Ring.