Probleme de inima in sarcina

Probleme de inima in sarcina

0

Atunci cand cineva sufera de o problema de inima, de fapt poate suferi de o multitudine de afectiuni relationate cu aceasta. Iti explicam cateva dintre variantele de probleme ale inimii si cum interfereaza ele cu sarcina.

Prolaps al valvelor – Aceasta afectiune intervine atunci cand valvele care separa camerele superioare de cele inferioare ale inimii, nu se functioneaza normal. Medicii sustin ca fie poate crea palpitatii ale inimii, fie poate fi o afectiune pur asimptomatica. Foarte rar poate afecta inima in timpul sarcinii, dar daca apar aceste complicatii pot fi tinute sub control cu medicatia potrivita.

Tensiune arteriala ridicata – Trendurile vremurilor in care traim ne indica faptul ca femeile raman insarcinate tot mai tarziu in viata lor, asadar una dintre cele mai comune probleme care apar in sarcina este tensiunea arteriala. Riscul cel mai mare, asociat cu aceasta afectiune este dezvoltarea Preeclampsiei care poate fi tinuta sub control pana cand fatul atinge o varsta gestationala potrivita pentru a se naste in siguranta.

Afectiuni pentru care este bine sa ceri sfatul medicului inainte de-a concepe – Desi acestea nu te impiedica sa ramai insarcinata, cu siguranta cer o analiza mai aprofundata din partea medicului specialist, pentru a determina daca sarcina reprezinta o idee buna sa nu.

Valve artificiale – Acestea pot reprezenta o grija mai mica sau mai mare, depinde de plasarea valvei. Femeile care au valve artificiale, de obicei urmeaza un tratament cu anticoagulante, unele dintre ele nefiind recomandate in sarcina, insa daca medicul tau va cunoaste situatia, te va ghida catre medicamentele potrivite.

Stenoza mitrala – Aceasta afectiune intervine atunci cand valva mitrala a inimii nu se mai deschide in mod normal, astfel ca fluxul de sange este blocat. Un risc in sarcina apare in functie de cat de redus este fluxul, cauzat de valva, cat de veche este afectiunea si ce tip de tratament ai tinut in trecut. Este posibil ca sarcina ta sa se desfasoare in siguranta, daca vei solicita o atentie speciala din partea medicului specialist si al celui obstetrician.

Cardiomiopatie – Exista mai multe tipuri ale acestei afectiuni iar o femeie nu se naste cu asa ceva, ci se dezvolta in timp, daca din diferite motive, muschiul cardiac este slabit. Exista si tipuri genetice ale acestei afectiuni, dar nu devine semnificativ din punct de vedere clinic, decat la varsta adulta.

Cardiomiopatie dilatata – Aceasta este o afectiune a inimii care de obicei rezulta dintr-o infectie si cauzeaza expandarea inimii.

Cardiomiopatie peripartum – Aceasta afectiune se dezvolta in primele sase luni dupa nastere, la o femeie din 5000. Daca totusi apare in timpul sarcinii, poate fi tinuta sub control, dar femeia va fi sfatuita sa nu mai ramana gravida din nou.

Cardiomiopatie restrictiva – Aceasta afectiune se dezvolta in cazul celor care au o boala cronica de hipertensiune arteriala sau daca sunt obeze. Muschiul cardiac a lucrat atat de intens in toti acesti ani, incat s-a ingrosat si aceasta ridica un risc asupra femeilor insarcinate, cu atat mai mult in timpul travaliului.

sursa foto: www.mirror.co.uk