Progesteronul scazut si infertilitatea

Progesteronul scazut si infertilitatea

0
fiole medicamenta (http://img.alibaba.com)

fiole medicamenta (http://img.alibaba.com)Se cunoaste probabil, ca o insuficienta a progesteronului cauzeaza probleme legate de infertilitate in relatia de cuplu, dar si aparitia unor chisturi ovariene, menstruatie neregulata, crestere in greutate, retentie de apa, probleme toroidiene, hipoglicemie, dar si un vagin uscat.

Nu toti cunoastem faptul ca lipsa de miscare, stresul, dar si o hrana nesanatoasa, foarte bogata in zahar, determina un nivel scazut de progesteron la nivelul organismului feminin. Desigur si un numar tot mai ridicat de estrogen  poate determina un nivel scazut al progesteronului.

Daca vi s-a mai intamplat sa pierdeti deja una sau doua sarcini sau daca v-ati chinuit ani intregi sa ramaneti insarcinata este indicat sa va consultati medicul ginecolog. Acesta va va prescrie un set complet de analize medicale pentru determinarea cauzelor infertilitatii, inclusiv pentru determinarea nivelului de progesteron din sange. Asemenea analize se vor efectua in mare parte dupa ovulatie intrucat nivelul progesteronului in timpul ovulatiei trebuie sa indice cateva valori relevante capacitatii fiecarei femei de a ramane insarcinata.

Ca urmare a unui nivel scazut al acestui hormon, faza luteala va fi mai mica, adica perioada dintre menstruatie si ovulatie se va diminua, fiind uneori mult mai redusa de 10 zile, asa cum ar trebui pentru ca o femeie sa poata ramane insarcinata.

Cercetarea medicala a nivelului de progesteron se realizeaza pentru a se depista cauzele infertilitatii, dar si cauzele datorate pierderii sarcinilor. Totodata, in timpul sarcinii se va verifica acest tip de hormon pentru a se crea o idee despre sanatatea fatului, dar si despre starea placentara. Aceasta examinare se va impune acolo unde exista deja un risc ridicat de pierdere a fatului. Ca urmare a depistarii unei insuficiente de progesteron in timpul sarcinii, s-ar putea administra injectii cu un supliment de progesteron pentru ca sarcina sa poata fi mentinuta cu ajutorul interventiei medicale.

Chiar daca nu sunteti insarcinata, dar va doriti totusi un bebelus, tratamentul pentru o astfel de insuficienta este variat. Se pot administra fie injectii, capsule ori supozitoare vaginale, fie anumite creme cu progesteron

Cu toate aceste nu folositi astfel de suplimente fara indrumarea medicala intrucat pericolul crearii unei stari de suprasuficienta este destul de mare, dar si destul de greu de suportat de organismul uman.