Prolactina si infertilitatea

Prolactina si infertilitatea

0
infertilitate

infertilitate-2

Picture 1 of 2

Atunci cand menstruatia este dereglata este indicat sa incerci sa efectuezi analizele pentru depistarea valorilor prolactinei din sange.

Prolactina reprezinta un element esential mai ales pentru femeile care isi doresc sa ramana insarcinate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Chiar daca aceasta tine strict de capacitatea femeii de a alapta bebelusul, prolactina este de fapt un hormon secretat de hipofiza care are rolul de a favoriza lactatia mamara. O valoare mai mare decat cea normala nu reprezinta altceva decat o pierdere in timp a fertilitatii, dar si o dereglare a ciclului menstrual.

Testul efectuat inainte de sarcina va reusi sa determine destul de clar cantitatea de prolactina din sange. In cazul in care aceasta are o valoare mai mare decat normal este posibil ca in foarte scurt timp sa va confruntati cu problemele neplacute ale infertilitatii.

Hiperprolactinemie reprezinta afectiunea generata de o valoare ridicata a prolactinei din sange. In acest mod, conceptia bebelusului este vadit ingreunata. De regula, prolactina stopeaza productia hormonului foliculostimulant, dar si al gonadoliberinei.

In cazul in care valoarea prolactinei din sange este mult mai mare fata de media normala este indicata efectuarea unui RMN sau computer tomograf care va putea observa daca la nivelul glandei hipofizare s-a format sau nu o tumoare, cunoscute sub numele de prolactinoame. In aceste situatii medicii iti vor efectua o serie de medicamente care au drept scop scaderea valorilor prolactinei din sange, reusind astfel ca functiile reproducatoare ale organismului sa reintre pe fagasul normal.

Bromcriptina sau cabergolina reprezinta medicamentele recomandate in majoritatea cazurilor de catre medici pentru tratarea prolactinei. In acest mod, functiile fertile ale organismului vor putea fi reluate, vei reusi sa scapi de amenoree, indeplinindu-ti astfel visul de a deveni mama.

Cu toate acestea, este indicat sa te adresezi medicului ori de cate ori observi ca menstruatia este dereglata. De regula, prolactina este asociata cu ovarele micropolichistice, ceea ce inseamna ca pacientele care au astfel de probleme pot prezenta valori crescute ale prolactinei din sange.

 

Foto: http://infertilitateaesteoboala.files.wordpress.com /  http://img.unica.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu