Raportul sexual privit ca metoda de inducere a travaliului

Raportul sexual privit ca metoda de inducere a travaliului

0

gravidaIn anumite cazuri concrete medicii pot apela la metodele de inducere a travaliului pentru declansarea nasterii. Placenta praevia, ruptura uterului, suferinta fetala, sangerarile vaginale sunt cateva situatii in care se impune inducerea travaliului.

Pentru ca starea de sanatate a bebelusului sa nu fie pusa in niciun fel de pericol, medicii pot opta pentru o metoda cat mai naturala de inducere a travaliului. In ultimele saptamani de sarcina, raporturile sexuale pot fi capabile sa declanseze nasterea, potrivit anumitor pareri medicale.

Cu toate ca inca nu s-a putut demonstra concret relatia dintre raporturile sexuale din ultima parte a sarcinii si declansarea nasterii, exista pareri care considera ca, in anumite cazuri, nasterea va putea fi declansata in urma practicarii acestei metode.

Potrivit specialistilor, in ultimul trimestru de sarcina, mama este mult mai sensibila si supusa riscului inducerii travaliului. In plus, raporturile sexuale neprotejate cu partenerul de cuplu vor determina inmuierea colului uterin si dilatarea acestuia, tinand cont de continutul lichidului seminal.

Activitatea fizica intreprinsa in timpul actului sexual poate grabi venirea pe lume a bebelusului. Contractiile din timpul orgasmului pot avea un efect stimulator pentru declansarea contractiilor naturale ale nasterii.

Specialistii apreciaza ca prin stimularea sanilor, organismul va elibera un nivel destul de mare de ocitocina, hormon folosit de catre medici pentru inducerea medicamentoasa a travaliului.

Sfaturile si avizul medicului vor trebui sa fie respectate cu mare strictete pe toata perioada sarcinii, inducerea travaliului fiind o metoda de declansare a nasterii lasata la aprecierea specialistului.

Cu toate acestea, raporturile sexuale in timpul sarcinii nu sunt periculoase, fiind uneori chiar recomandate de catre medici. In ultimul trimestru de sarcina, gravida va trebui sa fie mult mai prudenta si sa nu practice anumite pozitii sexuale care pot determina nasterea prematura. Ori de cate ori resimte durere in timpul actului sexual ori sangerare va trebui sa se adreseze medicului specialist. In ultima parte a sarcinii si numai in urma evaluarii medicale, specialistii pot recomanda ca partenerii de cuplu sa se abtina, gasind alte metode de demonstrare a dragostei in cuplu.