Relatia cu bunicii

Relatia cu bunicii

Mai toti parintii tineri si neexperimentati cer la un moment dat ajutorul bunicilor pentru a avea grija de copii. Daca si tu ai facut asta, sigur ai observat cat de benefica este pentru cel mic prezenta bunicilor. Am aflat de la nou-nascuti.ro care ar trebui sa fie relatia cu bunicii.
GrandfatherAdesea distantele mari, diferentele de opinii, conflictele familiale intervin in relatia dintre bunici, copiii lor si nepoti, insa apropierea dintre bunici si copiii nu poate fi decat benefica. Oricare ar fi relatia ta cu soacra, de exemplu, nu trebuie ca micutul tau sa stea despartit de ea. Orice parere ar avea ea despre tine, in mod sigur va fi topita dupa nepotel si va face tot ce poate pentru ca lui sa-i fie bine. Incurajand crearea unei relatii apropiate intre bunici si copii, vei face un bine intregii familii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Buncii pot fi adevarate modele pentru copii, ii pot influenta in mod pozitiv, le pot face cunostinta cu o lume noua (de exemplu daca traiesc la tara), le pot transmite din mostenirea culturala (cantece traditionale, povesti, ghicitori).

Stii foarte bine ca, din cand in cand, prescolarul tau trebuie sa petreaca o noapte sau doua departe de tine, pentru a invata sa se descurce singur si sa devina independent. O vizita prelungita la bunici este mai putin traumatizanta decat o tabara sau o excursie in care va fi singur fara nicio figura familiara in jur. In plus, o astfel de vizita iti ofera si tie, ca parinte, ragazul necesar pentru relaxare.

Daca mama si tata sunt foarte ocupati si abia au timp sa se joace o jumatate de ora cu cel mic, bunicii au o gramada de timp la dispozitie pentru a se juca, pentru a citi povesti, pentru discutii lungi sau pentru plimbari in parc. In plus sunt mai putin obositi si mai rabdatori. Primind atata atentie din partea unui adult copilul se dezvolta mult mai bine incepe sa cunoasca mai multe lucruri. Probabil ai observat deja ca micutii care sunt ingrijiti de catre bunici sunt mai educati si stiu mai multe lucruri decat cei care nu au o relatie cu bunicii.

Din pacate, astazi familiile sunt imprastiate in toata tara, sau chiar in afara ei, toti avem programul incarcat si suntem foarte grabiti. Totusi iti poti incuraja copilul sa aiba o relatie apropiata cu bunicii in ciuda distantelor mari sau a lipsei de timp.

De cate ori ai putin timp liber la dispozitie faceti o vizita la bunici si petreceti cat mai mult timp cu ei. Daca vizitele dese nu sunt posibilie din cauza distantei, pune-i celui mic la dispozitie mijloacele necesare pentru a intra in contact cu bunica sau bunicul. Ajuta-l sa-i sune sau sa le trimita un e-mail atunci cand i se face dor de ei, roaga-i pe bunici sa-i trimita cat mai des poze cu ei si casa lor. Nu uita sa asezi in camera copilului o poza a bunicilor, pentru ca cel mic sa nu-i uite si sa-i considere ca facand parte din viata lui, chiar daca sunt departe.

Fie ca bunicii sunt foarte aproape sau foarte departe, nu uita de regulile de siguranta in timpul vizitelor la ei. Bunicii nu sunt obisnuiti sa aiba in casa un nazdravan de cativa anisori si nici nu-si imagineaza ce pericole il pandesc in casa lor. Ajuta-i sa ascunda medicamentele, cutitele, detergentii si sa faca din casa lor un mediu sigur pentru nepotel.

Atitudinea copiilor fata de bunici va fi influentata in mare parte de felul in care tu iti exprimi sentimentele fata de parintii sau socrii tai. Daca intre tine si ei exista o relatie incordata, copilul nu are nicio vina si nu trebuie sa fie lipsit de beneficiile unei relatii sanatoase cu bunicii. Problemele adultilor trebuie sa ramana intre adulti fara a-i afecta pe cei mici.
1 comentariu

Lasa un comentariu