Cel mai potrivit moment ca sa iti faci un test de sarcina

Cel mai potrivit moment ca sa iti faci un test de sarcina

0

test sarcinaTestele de sarcina iti pot clarifica nelamuririle cu privire la aparitia unei sarcini.

Ori de cate ori ai suspiciunea ca ai ramas insarcinata ori prezinti cateva simptome ce pot fi confundate cu aceasta perioada iti poti achizitiona un test de sarcina, efectuandu-l in cel mai potrivit moment al zilei.

Momentul potrivit pentru a face un test de sarcina difera de la femeie la femeie, fiind luat in considerare momentul primei zile de intarziere menstruala. De asemenea, conceperea unui bebelus presupune implantarea ovulului fecundat in uter. De aceea, tot mai multe teste de sarcina pot oferi un rezultat sigur in 8-14 zile din momentul fecundarii. Hormonul HCG este supranumit si hormonul sarcinii, acesta fiind responsabil cu interpretarea corecta a testului de sarcina.

Cu alte cuvinte, testele de sarcina pot fi facute in circa 14 zile de la ovulatie sau la aproximativ 30-36 de zile din prima zi a ultimei menstruatii.

Testele de sarcina trebuiesc facute respectand recomandarile din interiorul prospectului.

De asemenea, unul dintre momentele optime pentru interpretarea testului este dimineata, inainte de prima urina, atunci cand hormonul HCG este cel mai ridicat. Pot exista situatii in care testele de sarcina sa poata fi facute in orice moment al zilei, avand o probabilitate destul de mare de a determina corect rezultatul.

Testele de sarcina reprezinta cel mai rapid mod de a afla daca ai ramas insarcinata, apreciind corect in circa 90% din cazuri.

 

Articole similare