Reteta Cozonacului Perfect

Reteta Cozonacului Perfect

0

A face un cozonac delicios este o reală provocare.  Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de brutariile Frische! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

  1. Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
  2. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
  3. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
  4. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.
  5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
  6. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
  7. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă frecaţi ouăle cu puţină sare.

Cozonac traditional cu stafide Frische 2Cu nucă, stafide, scorțișoară, rahat, mac sau ciocolată, cozonacul este simbolul sărbătorii autentice românești. Masa de Crăciun este unul dintre cele mai importante momente în familie. Este reîntâlnirea cu liniștea, relaxarea și bucuria de a fi cu cei dragi. Este momentul în care lucrurile nu se mai fac pe fugă, ci în tihnă.

Brutăriile Frische lansează pentru această perioada o ofertă specială de cozonaci tradiționali, pentru Gugelhupf Frische 2a vă oferi mai mult timp pentru clipele frumoase ale reîntâlnirii cu membrii familiei și prietenii. Poti alege de pe www.frische.ro dintre cele 3 variante gustoase și savuroase, pregatite după rețetele originale, cu ingredinte proaspete, frământați și modelați individual. Alege Cozonacul Tradițional cu multă Nucă sau cel cu Stafide aurii, nucă și rahat. Încearcă neapărat și varianta de cozonac a nemților – Gugelhupf-  un chec cu lapte, unt, portocală confiată, lămâie, îmbrăcat în ciocolată.