Reusita dupa reusita la Scoala Micile Vedete

[imagebrowser id=1799]In ultimele 3 luni, numele Scolii Micile Vedete s-a facut auzit prin prisma unor performante extraordinare, atat in tara, cat si peste hotare. Iar acum, pentru mult asteptata vacanta de vara, Scoala „Micile Vedete” va pregateste o noua surpriza de proportii: prima editie a Tabarei de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, care va avea loc in perioada 7-14 iuliela Bran, judetul Brasov. Exercitiile de Tehnica de Filmare, Interpretare si Dictie, sustinute de trainerii Scolii „Micile Vedete”, proiectiile de filme pentru copii si atelierele distractive, la care se adauga testarea aptitudinilor muzicale cu Adrian Daminescu, fac din Tabara Micile Vedete o oportunitate unica de invatare si recreere pentru toti copiii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani!

Privind retrospectiv spre ultimele luni de activitate, descoperim cu mandrie ca cele mai importante obiective pe care ni le-am propus au fost bifate in prima parte a anului 2014. Dar pasiunea pentru ceea ce facem ne impulsioneaza sa ne dorim si mai mult. Acum, in pragul vacantei de vara, cand multi se gandesc la relaxare si concediu, noi ne continuam activitatea cu si mai multa insufletire. Pentru Micile Vedete, a sosit momentul sa arate ce au invatat si sa isi ia rolul de actori in serios, pregatindu-se intens pentru momentele pe care le-au asteptat un semestru intreg: realizarea celor mai noi filme educative de scurtmetraj pentru copii.

Prima reusita pentru anul 2014 a reprezentat-o, insa, organizarea Conferintei Internationale „Filmul pentru copii – Instrument de educatie nonformala”, in parteneriat cu Primaria Sectorului 6 si Institutul Cultural Roman, cu ocazia intalnirii, pentru prima oara in Romania in ultimii 60 ani, a membrilor Board-ului Centrului International de Film pentru Copii si Tineri – CIFEJ. Conferinta a avut loc la Institutul Cultural Roman si a fost moderata de doamna Ema Pendiuc, in calitate de Directoare a Scolii Micile Vedete si de Vicepresedinte al CIFEJ, iar la discutie au participat membri ai Board-ului CIFEJ din cinci tari (Africa de Sud, Iran, China, Finlanda si Siria), precum si reprezentanti ai celor mai importante institutii si asociatii de cultura si educatie romanesti.

La inceputul lunii aprilie, cea de-a VIII-a editie a Premierei filmelor de scurtmetraj pentru copii si-a primit pe Covorul Rosu cei peste 450 de invitati, care au asistat la lansarea ultimelor doua pelicule realizate de Scoala Micile Vedete: „Masina de facute teme” si „Micile Vedete la petrecerea de Halloween”. Proaspetii absolventi ai modulului de toamna 2013 s-au mandrit cu aparitia pe marele ecran, au fost aplaudati si premiati pentru rezultatele lor remarcabile, iar la final au sarbatorit in cadrul unei petreceri special dedicate Micilor Vedete si invitatilor acestora. Pentru toate acestea, dorim să le mulțumim partenerilor noștri educaționali Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 6, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Teoretic Al. Vlahuță și Școala Nr. 45 Titu Maiorescu, partenerilor strategici Cinematograful Movieplex, Plaza România, Gorna Bania și Castel Film, partenerului principal Rommac, partenerilor Diverta, Apidava, Aquila, Zewa, Rausch, Tymbark, Paula Pudding – Dr. Oetker, Vedda, Top Production, Radar Group, Zoomserie, The Plot, Party Staff, Cora, Cofetăria Alice, Bun și Tot, Fun4All, Bucătărașul cel Dibaci, Grădinița Rose-Mary și partenerilor media România Liberă, Ziarul Ring, Bebelu, Draga mea pentru copii, Ziarul Oval, Radio România 3Net, Literatură Copii, Observator Cultural, Melc Codobelc, 121.ro, UrbanKid.ro, Știri pentru copii, GoKID.ro, Qbebe, B24Kids, Suntpărinte.ro.

Vestea selectionarii filmelor de scurtmetraj pentru copii „Aventurile Micilor Vedete in parc” si „Micile Vedete descopera secretul magnetilor” la Festivalul de Film de la Cannes 2014, sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves, a fost primita cu multa emotie si entuziasm de intreaga echipa a scolii, dar mai ales de Micile Vedete care au jucat in filme. Participarea de anul acesta la Cannes marcheaza ce-a de-a treia prezenta a micutilor actori, cu varste intre 4 si 12 ani, formati in cadrul Scolii Micile Vedete, la celebrul festival de pe riviera franceza, intrucat alte doua filme de scurtmetraj pentru copii, „Micile Vedete la scoala” si „Micile Vedete la tara”, au participat la Festivalul de Film de la Cannes in 2011 si 2012. Recunoasterea internationala a talentului si a muncii acestora la cel mai prestigios festival de film din lume a venit ca o confirmare a faptului ca filmele de scurtmetraj pentru copii produse de Scoala Micile Vedete abordeaza teme foarte potrivite pentru copii si transmit un mesaj puternic, fiind apreciate de critici de film din intreaga lume. Dorim să le mulțumim, pe aceasta cale, partenerilor nostri Institutul Cultural Român si Top Production, care au facut posibila participarea noastra la Festivalul de Film de la Cannes.

In luna lui Ciresar, modulul de primavara al cursurilor de film si televiziune este pe sfarsite, insa pregatirile si repetitiile pentru noile filme educative de scurtmetraj sunt in toi. In prima saptamana din iunie, Scoala Micile Vedete va filma docudrama „Aurora. Doctorul padurii”, care deschide o noua serie de filme educative cu tema ecologica si isi propune sa responsabilizeze atat adultii, cat si copiii, in ceea ce priveste reciclarea deseurilor si protejarea mediului inconjurator. Al doilea film care va fi realizat in prima luna de vara este o frumoasa poveste de fictiune, continuand aventura priceputilor detectivi din pelicula „Masina de facut teme”. Cel de-al doilea episod din aceasta serie surprinde probele misterioase la care Andrei, un adevarat detectiv in devenire, este supus in timpul examenului de admitere la Extraordinara Scoala de Detectivi. Povestea plina de suspans cu siguranta va capta atentia celor mici, dar va starni si curiozitatea celor mari.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare