Rolul sigilarii dentare si diminuarea riscului de carii la copii

Rolul sigilarii dentare si diminuarea riscului de carii la copii

0

dinti copilUna dintre cele mai recente descoperiri de prevenire a cariilor la copii este sigilarea dentara. 

Cariile dentare ataca mai mult de jumatate dintre copiii cu varste de pana la sapte anisori. Tocmai de aceea, sigilarea dentara poate stopa imbolnavirea acestora pe termen destul de lung.

Medicii sunt de parere ca pentru a produce rezultatele mult dorite, sigilarea dentara va trebui sa se faca imediat dupa aparitia dintilor de lapte ori a celor permanenti.

Santurile coronare de la nivelul coroanei dentare aduna cea mai mare cantitate de tartru, factor decisiv in aparitia cariilor. Explicatia este destul de usoara: in aceste denivelari ale dintilor se pastreaza o cantitate destul de mare de resturi de mancare. Prin sigilarea dentara medicii stopeaza asezarea tartrului in aceste zone, diminuand riscul cu pana la 70-80%.

Sigilarea dentara este o metoda de tratament stomatologica destul de rapida si complet nedureroasa. De regula, sigilarea unui dinte dureaza circa 10 minute, fiind realizata abia atunci cand medicul se asigura ca dintele este perfect sanatos si nu este afectat de carii. Prin sigilare, medicul aplica o protectie din plastic la nivelul santurilor dentare.

Mai inainte de a efectua aceasta operatiune, medicul va trebui sa curete cu atentie zona in care aplica protectia, asigurandu-se de un mediu sigur si curat.

Cu ajutorul unui lichid, medicul fixeaza protectia  in santurile dentare. Multi sunt aceia care se intreaba daca sigilarea dentara incomodeaza sau creaza o stare de disconfort. Ei bine, nu…acomodarea cu sigilarea dentara are loc imediat, pacientul nu resimte nicio diferenta majora.