Românii care se întorc din Grecia sau Bulgaria NU vor mai sta în izolare după vacanță

Românii care vor călători în Grecia sau Bulgaria, ar putea fi scutiți de procedura de izolare la întoarcerea în țară.

Potrivit Digi24, premierul Ludovic Orban a comunicat în ședința Biroului Politic Central că în aceste zile se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie şi care să le permită celor care vor să se bucure de soare pe plajele elene sau de o excursie în ţara vecină să revină în România fără condiţia de a intra în izolare pentru 14 zile.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din cele două ţări pentru a vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5.

Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizază de România la începutul lunii aprilie. De atunci şi până acum, însă, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

La ora actuală în Grecia au fost raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau 2.538 de astfel de cazuri şi 144 de decese.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare