Roseata la fundulet

Roseata la fundulet

0
bebelus in scutec (http://jamesonwill.com)

bebelus in scutec (http://jamesonwill.com)Indiferent de varsta, fiecare bebelus trece printr-o perioada de iritatii la fundulet. Roseata la fundulet provoaca asa numita dermatita de scutec ce nu ar trebui neglijata de catre parinti inca de cand apar primele semne ale aparitiei sale.

De ce apare roseata la fundulet?

Fiecare parinte este destul de curios sa afle de ce anume apare roseata in zona funduletului bebelusului. Pielea acestuia este deosebit de fina si sensibila si de aceea ii trebuie acordata un maxim de atentie. Cu toate acestea, atunci cand pielea prezinta crapaturi sau este umeda, frecarea este deosebit de mare si ca atare pielea se va inrosi in aceasta regiune a corpului. De aici si pana la aparitia dermatitei de scutec nu mai este decat un pas destul de mic.

 De ce trebuie sa prevenim dermatita de scutec?

Fiecare bebelus care prezinta roseata la fundulet nu se simte tocmai confortabil, avand dureri. In plus, pericolul determinat de netratarea la timp a dermatitei poate conduce la extinderea infectiei si in alte regiuni ale corpului, dezvoltandu-se astfel bacterii destul de periculoase.

Cum prevenim dermatita de scutec?

Potrivit medicilor, dermatita de scutec sau roseata la fundulet va putea fi prevenita schimband scutecul cat mai des. Curatarea zonei scutecului in asa fel incat sa se mentina o buna igiena, dar si folosirea unui unguent impotriva iritatiilor la fundulet reprezinta alte remedii eficiente de care trebuie sa tina cont parintii.