Sa ne imprietenim cu olita

Sa ne imprietenim cu olita

Vorbim din nou despre olita? De ce nu am face asta? Fix in acest moment, mii de mame se confrunta cu momente mai usoare sau mai grele de antrenament la olita al micutlor lor. Iata cateva sfaturi pentru a va fi mai usor!

Nu insera olita in timpul unei alte schimbari majore – Daca tocmai va mutati intr-o locuinta noua, urmeaza sa vina pe lume un fratior pentru copilul tau sau tocmai muti copilul de la o gradinita la alta, atunci nu este momentul sa inserezi in rutina si olita. Stresul va face si mai dificil programul de invatare la olita.

Treaba mare il poate speria – Si cel mai probabil va fi mai greu de invatat decat treaba mica. Unii parinti sustin ca micutii lor au invatat sa faca pipi foarte repede, in schimb ce pentru a invata sa faca treaba mare au avut nevoie chiar si de un an. Este posibil sa se dezvolte probleme de constipatie, astfel incat procesul devine unul dureros. Daca suspectezi ca micutul tau este constipat, mergi la medicul pediatru si cere-i sfaturi pentru schimbarea dietei, introducerea mai multor lichide sau a unui laxativ natural, daca este necesar.

Cand nu este acasa – Atunci cand este nevoie sa mergeti la o toaleta publica, intr-un restaurant probabil, ia in calcul ca micutul nefiind obisnuit decat cu toaleta de acasa, se poate speria. Daca tragi apa de doua ori, pentru a se obisnui, ii poate fi mai usor. Sau o alta metoda ar fi sa aveti la voi olita portabila.

Se mai intampla si accidente – Asa cum spun si expertii, a invata sa faca la olita este un proces sinuos. O tactica preventiva poate fi urmatoarea: o data la cateva ore ii spui copilului sa mergeti impreuna la baie. O sa dureze aproximativ o luna pana va pricepe de ce mergeti acolo, insa trebuie sa stii ca vor mai exista si accidente.

Pana la urma vom avea un copil pregatit – Unii parinti sustin ca a-si invata copilul sa faca la olita a reprezentat cea mai grea dintre provocarile vietii de parinte. Uneori este bine sa-ti lasi copilul sa invete tot ce are de invatat, in ritmul sau.