Saltele-online.ro ii ofera copilului tau cel mai bun inceput

Saltele-online.ro ii ofera copilului tau cel mai bun inceput

Formarea corecta a coloanei vertebrale si calitatea somnului sunt elemente esentiale pentru asigurarea dezvoltarii sanatoase a copiilor. In primele zile de viata, un bebelus doarme chiar si pana la douazeci de ore pe zi. Somnul ajuta la cresterea si dezvoltarea corecta, influenteaza starea de spirit si, ulterior, chiar si capacitatea de invatare. Mai ales in prima luna de viata, calitatea si tipologia saltelei pe care doarme este foarte importanta in formarea coloanei vertebrale. Nici perna si celelalte accesorii ale unei saltele nu sunt de neglijat, atunci cand vine vorba de alegerile pe care le faci pentru copilul tau.

Echipa magazinului online www.saltele-online.ro iti spune care sunt motivele pentru care este foarte important sa alegi o saltea de calitate, din multitudinea de modele disponibile, foarte multe potrivindu-se chiar si copilului tau:

  1. Salteaua potrivita previne riscul sufocarii copilului, pe durata somnului 

Materialul din care este confectionata salteaua trebuie sa fie unul natural, care sa permita circularea aerului. Lenjeria sau husa saltelei trebuie sa fie potrivita din punct de vedere al marimii, pentru a impiedica strangerea acesteia, care poate duce la infasurarea accidentala a copilului si sufocarea lui.

  1. Salteaua de calitate asigura sustinerea si dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale

La inceput, sugarii dorm de obicei in pozitia din uter, cu coloana curbata, culcati pe burta, cu genunchii trasi si sezutul in sus. Cu timpul, acestia isi indreapta pozitia, desprinzandu-se de forma corpului de la nastere. Astfel, salteaua joaca un rol foarte important in dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale a bebelusului. 

  1. Calitatea saltelei influenteaza calitatea somnului

Neutralitatea electrostatica, stabilitatea termica, capacitatea de respiratie, reducerea umiditatii, inhibarea dezvoltarii bacteriilor care genereaza mirosurile neplacute, capacitatea de intretinere si curatare periodica a husei sunt factorii determinanti pentru somnul netulburat, asigurat de o saltea de calitate.

  1. Copiii care dorm sanatos au o capacitate de invatare mai mare

In timpul somnului creierul sintetizeaza toata informatia acumulata pe timpul zilei si creeaza toate conexiunile de care are nevoie pentru a invata. De aceea, fara un somn sanatos, dezvoltarea este imposibila.

  1. Pozitia corecta pe timpul somnului este influentata si de accesorii

Pana in anul 2009 nu era recomandat somnul pe spate al bebelusilor, datorita riscului de inec cu regurgitarea, desi aceasta pozitie este cea mai adecvata unei bune dezvoltari ale coloanei vertebrale. Saltele-online.ro face acest lucru posibil, cu ajutorul pernelor din latex, pentru nou-nascuti, cu o inaltime de 6,5 cm si o forma adecvata dimensiunilor mici ale capului si gatului la copil. De asemenea, densitatea materialului este mai mica, pentru a permite adaptarea formei la greutatea redusa a copilului.

Echipa magazinului online www.saltele-online.ro stie ca venirea pe lume a unui copil este cel mai important eveniment din viata unei familii, de aceea iti ofera cele mai bune produse pentru sanatatea si linistea voastra.

Articole similare