Sanatatea copiilor nostri incepe cu laptele matern – interviu cu Georgeta Musat,...

Sanatatea copiilor nostri incepe cu laptele matern – interviu cu Georgeta Musat, moasa si specialist in alaptare

Georgeta Musat, moasa licentiata, formator si specialist in lactatie IBCLC recertificat, a fost invitata zilei de 7 februarie 2014 la emisiunea bebelu.ro. Georgeta Musat este exact genul de moasa pe care si l-ar dori alaturi orice graviduta, speriata de momentul nasterii. Adica o persoana competenta, blanda, orientata spre nevoile mamei si ale nou-nascutului si o mare sustinatoare a alaptarii.

In urma cu 10 ani Georgeta Musat a pus bazele Asociatiei „Totul pentru tine si copilul tau” (Attct) cu scopul de a sprijini cu suport educational, social si medical, cupurile, femeile insarcinate, lauzele si nou-nascutii pe perioada sarcinii, nasterii si alaptarii. In cadrul emisiunii Georgeta Musat ne-a povestit si despre cel mai nou proiect al Attct – Academia de Alaptare (ADA) – un spatiu cald si primitor unde parintii si viitori parinti sunt asteptati cu drag pentru a primi informatii si consultanta de specialitate pentru alaptare si sanatate.

Statisticile europene care situeaza tara noastra pe ultimul loc in Europa la rata alaptarii exclusive, ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare pentru intreaga societate romaneasca, nu doar pentru oamenii ca Georgeta Musat, care se bucura de fiecare caz rezolvat (adica o mama care alege sa continue alaptarea si cand a dat de greu) si sufera atunci cand mamele aleg varianta mai usoara, adica nealaptarea.

In materialul video de mai jos o sa aflati mai multe informatii despre procesul alaptarii, dar si despre depresia post-partum si ingrijirea nou-nascutului.