Sarcina pe saptamani in imagini de echograf

Sarcina pe saptamani in imagini de echograf

0
sarcina pe saptamani

Toti viitorii parinti asteapta cu mare nerabdare programarile la echograf pentru a vedea ce face micutul sau micuta in burtica. Daca esti curios sa vezi cum evolueaza sarcina pe saptamani, inca din prima luna pana la momentul nasterii, urmareste galeria noastra de imagini.

1

Picture 1 of 37

Prima echografie la 4 saptamani si 4 zile: ovulul se vede ca o mica vezicula, cu diametru de 3 mm, fiind inconjurat de un halou, corespondentul viitoarei placente.

Prima echografie la 4 saptamani si 4 zile: ovulul se vede ca o mica vezicula, cu diametru de 3 mm, fiind inconjurat de un halou, corespondentul viitoarei placente.
Sarcina la 5 saptamani: sacul gestational masoara acum 7 mm diametru.

Sarcina la 6 saptamani: deja se poate inregistra activitatea cardiaca a embrionului cu ajutorul echografului Doppler.

Sarcina la 7 saptamani: incep sa se evidentieze doi poli: polul cefalic (viitorul cap) si polul caudal (extremitatea inferioara a fatului).

Sarcina la 8 saptamani: embrionul masoara 14-18 mm, se disting membrele care masoara 1-2 mm lungime. Primele miscari sunt identificate ca inflexiuni foarte discrete. Cordonul ombilical are 10 mm.

Sarcina la 9 saptamani: embrionul masoara 22 mm, iar miscarile sale sunt clar vizibile la echograf. Se poate vedea golul coloanei vertebrale, iar membrele masoara acum 5 mm.

Sarcina la 10 saptamani: embrionul masoara 3 cm. La nivelul creierului, sunt prezente cele doua emisfere. Fata este dezvoltata si se pot vedea globii oculari.

Sarcina la 11 saptamani: embrionul masoara 45 mm. Membrele sale pot efectua deja numeroase miscari de flexie-extensie. Degetele si urechile sunt bine conturate.

Sarcina la 12 saptamani: in aceasta faza se realizeaza echografia pentru trimestrul 1. Acum se face si masurarea translucentei nucale care trebuie sa se faca extrem de riguros. Ea constituie primul marker al unei posibile anomalii cromozomiale.

Sarcina la 13 saptamani: se pot vedea primele structuri ale creierului.

Sarcina la 14 saptamani: in aceasta imagine, prezenta placentei in spatele peretelui despartitor reflecta o sarcina gemelara, cu doua placente si doua buzunare separate.

Sarcina la 15 saptamani: picioarele sunt intinse.

Sarcina la 16 saptamani: cordonul ombilical este format din 2 artere si o vena. Datorita echografului Doppler este posibila vizualizarea circulatiei prin aceste vase.

Sarcina la 17 saptamani: in aceasta echografie 3D se vede fata fatului.

Sarcina la 18 saptamani: doua manute tinute sub forma de evantai.

Sarcina la 19 saptamani: placenta si cordonul ombilical. Datorita placentei se fac schimburile vasculare intre mama si fat.

Sarcina la 20 saptamani: doua manute tinute in fata fetei.

Sarcina la 21 saptamani: in aceasta echografie se vad talpile bebelusului.

Sarcina la 22 saptamani: acum este un moment important caci se face echografia morfologica de trimestrul II, care permite depistarea anumitor afectiuni ale fatului.

Sarcina la 23 saptamani: o ecografie tridimensionala poate furniza informatii suplimentare pentru a admira pe deplin fata bebelusului. Aici vedem cum fatul casca!

Sarcina la 24 saptamani: manutele copilului sunt capabile sa exploreze, iar cu degetele poate face miscari de flexie-extensie.

Sarcina la 25 saptamani: examenul coloanei vertebrale si a coastelor intr-o echografie 3D. Acest examen se face atunci cand exista o suspiciune de vertebre anormale sau de vreo boala osoasa.

Sarcina la 26 saptamani: copilul deschide gura in mod regulat, de mai multe ori pe zi. De asemenea inghite o cantitate mica de lichid amniotic.

Sarcina la 27 saptamani: in aceasta echografie se pot vedea diferitele structuri ale creierului. De asemenea se pot examina si arterele cerebrale (cele colorate).

Sarcina la 28 saptamani: in urma unui examen Doppler – lichidul de culoare rosie reprezinta jetul urinar al unui baietel.

Sarcina la 29 saptamani: un piciorus vazut din profil.

Sarcina la 30 saptamani: in aceasta echografie 3D se vad mainile si putin din fata copilului.

Sarcina la 31 saptamani: fata bebelusului intr-o echografie 2D. In al 3-lea trimestru fatul deschide ochii si se pot observa miscarile pupilelor.

Sarcina la 32 saptamani: se vede aici ca bebelusul este clar de sex masculin.

Sarcina la 33 saptamani: profilul bebelusului in trimestrul al 3-lea.

Sarcina la 34 saptamani: in aceasta echografie se vede pavilionul urechii.

Sarcina la 35 saptamani: in al 3-lea trimestru se vad deja firele de par din cap sub forma unor mici firicele care plutesc in lichidul amniotic.

Sarcina la 36 saptamani: in aceasta imagine se vad organele genitale feminine.

Sarcina la 37 saptamani: profilul copilului la finalul sarcinii.

Sarcina la 38 saptamani: copilul isi suge degetul mare.

Sarcina la 39 saptamani: in aceasta echografie se vad cele 4 camere ale inimii si cei doi ventriculi inconjurati de plamani.

Sarcina la 40 saptamani: echografie 3D in care se vede mana copilului.

CITESTE MAI MULT DESPRE SARCINA PE SAPTAMANI AICI!

Articole similare