Sarutul intareste sistemul imunitar al gravidei

Sarutul intareste sistemul imunitar al gravidei

0
sarut pasional (http://blog.oxygencreator.web.id)

sarut pasional (http://blog.oxygencreator.web.id)Chiar daca fiecare dintre noi ne dorim sa fim romantici, uneori iubirea presupune mai mult decat o simpla placere. Cercetatorii au descoperit o functie vitala a sarutului: aceea de a intari sistemul imunitar al gravidei pe parcursul celor noua luni de zile. De aceea, daca iti vei saruta cat mai mult timp partenerul in timpul sarcinii vei putea duce la capat o sarcina fara prea mari probleme, bebelusul ce se va naste fiind unul perfect sanatos, fara malformatii genetice.

Potrivit britanicilor, sarutul ajuta la raspandirea microbilor ce se gasesc in cavitatea bucala, jucand un rol esential de intarire a sistemului imunitar. Prin sarut vei putea sa elimini riscul infectarii cu citomegalovirus, destul de nociv pentru fatul aflat in dezvoltare uterina, mai ales daca este un virus activ, luat in timpul sarcinii si nu o infectie recurenta. Se va reusi sa se preintampine anumite malformatii congenitale ce conduc de cele mai multe ori catre paralizie cerebrala sau chiar surditate.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca viitoarea mamica va lua acest virus inca de dinainte de a ramane insarcinata va avea capacitatea sa isi formeze un sistem imun care sa reactioneze in fata unei eventuale infectii de acest tip.

Potrivit cercetarilor medicale, daca sarutul este unul mai pasional, sistemul imunitar isi arata mult mai bine si concret eficienta, reusind sa lupte in fata unor eventuale infectii.

Infectia cu citomegalovirus poate fi transmisa destul de usor prin sarut, virusul fiind cel mai adesea purtat in saliva persoanei infectate. Riscul ca acesta sa fie transmis la fat este unul destul de risdicat, mai ales daca infectia a fost luata in timpul sarcinii. Aproximativ 40% dintre bebelusi vor putea fi infectati in cazul in care mama este purtatoare a acestui virus pe timpul sarcinii, infestandu-se in aceasta perioada.

Imediat dupa nastere, bebelusii nu vor prezenta obligatoriu vreun simptom. Cu toate acestea, este posibil ca dupa cateva luni acestia sa prezinte semne de surditate, tulburari neurologice, microcefalie, piederea vederii, boala citomegalica, dar si intarziere mentala.
Fara comentarii

Lasa un comentariu