Scoala de Film si Televiziune pentru Copii MICILE VEDETE

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii MICILE VEDETE

0

MICILE VEDETE este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania (www.micilevedete.ro), dedicata exclusiv copiilor cu varsta intre 6 si 11 ani, infiintata de surorile Ariana si Ema Pendiuc – regizor si, respectiv, producator al filmelor de scurt metraj „Micile Vedete la Scoala”, „Micile Vedete la tara” si „Magda”, selectionate la Festivalul International de Film de la Cannes, in 3 ani consecutivi, in 2012, 2011 si 2010.

 

micivedeteIn cei 3 ani de activitate, Scoala Micile Vedete a reusit impreuna cu o echipa de productie tanara si profesionista, alaturi de profesorii scolii si cele cateva sute de copii pe care i-a instruit, sa realizeze 15 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, care fac parte dintr-o serie mai ampla inititulata „Aventurile Micilor Vedete”. Toate filmele au fost lansate in cadrul unor evenimente impresionante. Pana acum, nu mai putin de 6 Premiere ale filmelor pentru copii realizate in cadrul scolii si-au primit pe Covorul Rosu, de fiecare data, cate 500 de invitati ce au umplut pana la refuz cea mai mare sala a Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Filmele au fost proiectate apoi, in 11 scoli din Bucuresti, la peste 3000 de copii, in cadrul proiectului Caravana filmului educativ pentru copii, pe care dorim sa o continuam si in aceasta toamna.

Despre cursuri:
Cursurile de film si televiziune pentru copii sunt axate pe 3 discipline principale: Interpretare, Tehnica de filmare si Dictie. Copiii au la dispozitie aparatura profesionala, care simuleaza un platou de filmare si efectueaza vizite la studiourile de film Media Pro si Castel Film.

Cursurile au o finalitate practica. Fiecare copil primeste un rol in filmele de scurt metraj pentru copii, cu teme educative, realizate in cadrul scolii, bazate pe un scenariu scris special pentru personalitatea fiecarui copil. Doua dintre aceste filme au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 2011 si 2012.

Copiii care doresc sunt inscrisi la agentiile de casting partenere si pot obtine roluri in filme si reclame. Cele mai graitoare exemple sunt: cel ale Iuliei Lupascu, Mica Vedeta de doar 9 ani, care, in 2011, a obtinut si a jucat rolul principal in filmul de lung metraj „Carmen”, alaturi de Maia Morgenstern, in regia lui Doru Nitescu, dar si exemplele Alexiei Stanescu, tot de 9 ani si Tudor Rosu de 6 ani, care au jucat in filmul „HoHoHo”, partea a doua, alaturi de Andreea Marin.

In acest moment, majoritatea copiilor care apar in reclame, spoturi comerciale si sociale difuzate pe toate posturile de televiziune, sunt Micile noastre Vedete, cursanti sau absolventi ai scolii.
Cursurile de film si televiziune dezvolta constiinta de sine a copiilor. Ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de leadership, prezentare si comunicare, ce le vor fi utile toata viata. Copiii talentati gasesc in film si televiziune sansa de a-si fructifica creativitatea si energia. Copiii timizi renunta la frica si la inhibitie, castiga incredere, isi dezvolta creativitatea si capacitatea de exprimare, isi imbunatatesc abilitatile sociale si devin usor adaptabili la situatiile noi care apar in viata de zi cu zi.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii MICILE VEDETE este un proiect educational, in cadrul asociatiei nonguvernamentale Tineri pentru Terra, derulat in parteneriat cu Primaria sectorului 1, Primaria sectorului 6 si peste 10 dintre cele mai bune scoli din Bucuresti.