Efortul fizic poate conduce la infertilitate. Afla cum!

Efortul fizic poate conduce la infertilitate. Afla cum!

0
efortul fizic

femeie face sportEfortul fizic  in exces poate genera probleme de infertilitate. Nivelul progesteronului din organism se afla in stransa legatura cu nivelul de extenuare fizica, putand determina amanarea momentului in care sa deveniti parinti.

Potrivit medicilor, efortul fizic determina probleme anovulatorii determinate de scaderea nivelului de progesteron din organism. Asa se explica faptul ca tot mai multe sportive, olimpice national si international, intampina probleme atunci cand isi doresc sa aduca pe lume un copil. Riscul este cu atat mai crescut cu cat durata exercitiilor fizice este mai ridicata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cercetatorii norvegieni au ajuns la concluzia ca aproape 5% dintre femeile care efectueaza zilnic un anumit tip de exercitii fizice, in scop de performanta, ajung sa fie infertile. Explicatia este aparent simpla – aportul de energie al unei femei este pierdut prin efortul fizic, ceea ce nu va permite organismului sa asigure necesarul de energie pentru o viitoare sarcina.

De asemenea, medicii sunt de parere ca din cauza unui efort fizic prea mare, organismul femeii nu va mai fi capabil sa elibereze ovulul in vederea fecundarii sale de catre spermatozoid, intarziind astfel conceperea unui bebelus ori generand probleme medicale precum infertilitatea.

In urma analizelor si testelor de specialitate efectuate asupra femeilor care fac efort fizic s-a putut observa ca nivelul de gonadotropina este mai scazut decat in mod obisnuit, mai ales in faza luteala, determinand probleme in conceperea unui copil. Estradiolul, un alt hormon sexual, poate fi ssecretat in cantitati mai mici sau chiar deloc in perioada ovulatiei, spermatozoidul avand dificultati in a ajunge la ovul in vederea fecundarii.

Cu toate acestea, miscarea si exercitiile fizice sunt recomandate pentru sanatatea oricarei persoane. Practicat potrivit recomandarilor medicului, in limite normale, acestea pot deveni uneori chiar un factor ajutator in conceperea copilului mult visat. Ori de cate ori depuneti efort fizic in scop de performanta si va doriti in acelasi timp un copil cereti sfatul medicului.
Fara comentarii

Lasa un comentariu