Scoala, o noua aventura

Scoala, o noua aventura

mic scolar (www.jcurley.com)

mic scolar (www.jcurley.com)Daca cel mic se apropie de varsta de sapte anisori, va trebui sa te gandesti destul de serios la momentul inceperii scolii, pregatind totul cu destul de multa atentie.

De regula, prima zi de scoala reprezinta un moment de maxima importanta pentru cel mic, acesta fiind pus in situatia de a relationa cu alti copii de aceeasi varsta. De aceea, pentru a trece cu bine peste un astfel de moment este indicat sa incercati sa va pregatiti impreuna pentru a trece cu bine peste aceste clipe importante in viata micutului scolar.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nu putini copii sunt pusi in situatia de a privi prima zi de scoala ca pe o despartire. Asa ca nu va ramane decat sa ii explicati ce inseamna de fapt scoala si pentru cat timp va trebui sa stea departe de parinti.In acest fel, copilul nu se va simti abandonat de catre parinti, cunoscand ca dupa numai cateva ore parintii vor veni la scoala pentru a-l lua acasa.

Pentru a-i intari increderea in tine pleaca de la o intamplare amuzanta din prima ta zi de scoala. In acest fel, micutul nu va mai percepe scoala ca pe o amenintare sau ca pe o institutie care nu face altceva decat sa il desparta de mama sau tata, ci ii va deveni cat mai pe placul sau.

De asemenea, este indicat sa incercati sa mergeti impreuna spre scoala de mai multe ori in asa fel incat sa cunoasca destul de bine drumul spre casa in situatia in care se va intampla ceva neprevazut si nu veti putea ajunge. Tot asa, scolarul va fi destul de increzator ca va ajunge acasa indiferent de situatie. Pentru ca lucrurile sa intre in normal este indicat sa incercati sa nu il lasati pe micut la portile scolii si sa va intoarceti acasa, ci sa ii aratati fiecare sala de clasa, dar si locul unde sa mearga in recreatie, de unde sa isi cumpere dulciuri, unde este toaleta sau dispensarul medical in cazul in care i se face rau.

Si pentru ca scoala nu incepe fara a avea parte de cheltuiala cu rechizitele va trebui sa va incadrati si copilul in orele de shopping destinate scolii, lasandu-l astfel sa isi aleaga uniforma, caietele, ghiozdanul si rechizitele.

Oricum, nu uita sa ii fii alaturi in prima zi de scoala…

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu