De ce mama-surogat?

De ce mama-surogat?

1
mama si copilul (www.mylovingnanny.net)

mama si copilul (www.mylovingnanny.net)Atunci cand un cuplu este declarat infertil poate opta la mai multe tehnici de fertilizare pentru a deveni in cele din urma parinti.

In cazul in care nicio procedura medicala nu da rezultate se poate opta la incheierea unui contract cu o mama surogat sau purtatoare de sarcina pe parcursul celor noua luni, care va avea drept scop aducerea pe lume a bebelusului cuplului contra unor interese morale sau materiale.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

La fel de posibila este si situatia in care cuplul nu are probleme de fertilitate, dar mama nu va putea sa duca la bun sfarsit sarcina ca urmare a unor probleme medicale destul de serioase. De cele mai multe ori adevarata mama a copilului poarta denumirea de mama surogat in cazul in care sarcina s-a obtinut printr-o procedura de inseminare artificiala in cazul in care aceasta are probleme legate de fertilitate.

De asemenea, in cazul in care ambii parteneri sunt declarati infertili, medicii vor recolta de la acestia atat ovule, cat si sperma pentru a se putea obtine embrionul ce ii va fi implantat mamei surogat.

In cazul in care mama biologica trece prin probleme medicale destul de serioase, de la sindromul ovarului polichistic, boli genetice, varsta inaintata, menopauza sau anumite tratamente chimioterapeutice se poate solicita sprijinul unei mame surogat. Si in cazul in care mama biologica are uterul extirpat ca urmare a unei interventii medicale, dar si fibrom uterin sprijinul mamei surogat poate fi la fel de benefic.

In Romania, in ultima perioada, solicitarile pentru o astfel de mama purtatoare sunt destul de mari mai ales in cazul cuplurilor care nu mai au nicio urma de speranta…

 




Articole similare

1 comentariu

  1. “In Romania, in ultima perioada, solicitarile pentru o astfel de mama purtatoare sunt destul de mari mai ales in cazul cuplurilor care nu mai au nicio urma de speranta…”

    Solicitarile au crescut…..sunt de acord, ca multe cupluri infertile care confrunta cu astfel de probleme….viseaza sa aiba copii proprii. Dar statul nu a facut nimic ca sa ajute pe acele cupluri, care din motive de sanatate nu pot sa conceapa copii pe calea naturala…La noi in tara nu exista legea, care reglementeaza surogatul. De aceea multe cupluri nu stiu ce sa faca in tara noastra. Unii cauta singuri mama surogat prin anunturi, daca n-au pe nimeni din randul rudelor. Noi n-am vrut sa riscam si sa facem acest program la noi in Romania. De la inceput am vrut sa plecam in India, dar ginecologul meu mi-a sfatuit sa merg la ucraineni (a mai avut pacienti, care au fost la ucraineni si acum sunt parinti fericiti a unei fetite). Mi-a placut la Biotexcom clinica faptul, ca in costul programului e inclus totul – servicii medicale, juridice, cazarea, alimentatia, servicii de traducator de limba romana. Si procedura de emitere a documentelor pentru copil si determinarea drepturilor parintesti sunt foarte simpli…..

Lasa un comentariu