Scortisoara: cu moderatie!

Ne place mirosul placut si cald al scortisoarei, care ne umple toata casa, atunci cand ne pregatim de sarbatorile de iarna. Prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro ne-au spus ca este una dintre cele mai populare condimente de iarna, utilizata pe scara larga, mai ales in perioada Craciunului.

Odata cu venirea frigului si apropierea sarbatorilor scortisoara se muta in bucataria noastra si ramana cu noi pana la primele raze de soare din primavara. Insa nu doar datorita mirosului poate fi buna si utila scortisoara, ci are si alte nenumerate avantaje de care nu strica sa fim constienti.

Acest condiment dulce, lemnos, cu parfum de pamant este utilizat in mod obisnuit in deserturi. Cu scortisoara putem indulci prajituri, lichioruri, bucati de ciocolata.
Dintre fructe, cel mai bine intra in armonie cu merele, perele, prunele si piersicile.  Este folosita in prajituri, biscuiti, creme, compoturi, sucuri de fructe.  Si domeniul alimentar prefera scortisoara, deoarece cele mai multe cereale si produse de panificatie sunt de neconceput fara scortisoara.

La noi scortisoara cu zahar nu poate lipsi din mijlocul  galustelor cu prune. Dar este totodata ingredientul indispensabil din clatite si frecvent adaugat in preparate din fructe, in grisul cu lapte sau gogosi. Scortisoara joaca un rol important in lichioruri si in diferite punciuri si nici vinul fiert nu poate fi complet fara ea.
La preparatele sarate se foloseste in general pentru murare. Merge foarte bine impreuna cu carnea de miel si vita.
Bucatariile din Africa de Nord si India folosesc cu mare pasiune scortisoara. In preparatele din rosii si dovleac merita sa punem acest condiment.

Daca este folosita cu moderatie, atunci nu va coplesi gustul alimentelor, ci va crea o armonie placuta. Pe langa aroma joaca si un rol important in descompunerea grasimilor.

Scortisoara imbunatateste starea de spirit
Multi am descoperit faptul ca un pahar de vin fiert cu scortisoara sau compot, sau dupa ce consumam o bucatica de prajitura cu scortisoara, starea de spirit ni se imbunatateste. Desigur acest fapt se datoreaza efectului de aromoterapie, deoarece cum simtim mirosul placut de scortisoara, starea de spirit este mai buna. In plus este considerat un afrodisiac excelent.

Se depoziteaza intr-un recipient inchis, intr-un loc uscat, ferit de lumina. Betele de scortisoare pot fi depozitate timp de aproximativ 1 an, iar varianta macinata 6 luni.
Pentru un ceai de scortisoara ai nevoie de un bat de scortisoara sau o lingurita de scortisoara pudra si apa clocotita. Se acopera si se lasa 8 -10 minute la infuzat, apoi se scoate batul de scortisoara.

Sursa poze: http://www.theteatalk.com/cinnamon-tea-recipe.html
http://www.amountainofcrushedice.com/?p=4341

The Smells of the Season


http://followinginmyshoes.com/my-recipes/perfect-holiday-cinnamon-rolls/

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare