Secretele unui corp frumos in sarcina

Secretele unui corp frumos in sarcina

0
femeie frumoasa (www.img813.imageshack.us)

femeie frumoasa (www.img813.imageshack.us)Sarcina aduce odata cu ea o serie de modificari ale corpului. De aceea, pentru a ne mentine un corp frumos in sarcina este indicat sa aflati cateva secrete.

Vergeturile isi fac aparitia incepand cu trimestrul doi de sarcina si iti pot transforma corpul intr-unul de nerecunoscut. De aceea este indicat sa folosesti creme impotriva vergeturilor pe tot parcursul sarcinii, dar si uleiurile hidratante si nutritive. Odata cu formarea vergeturilor, corpul isi pierde din elasticitate, iar fibrele de colagen si elastina de la nivelul pielii se rup.

Tot in sarcina, pielea devine destul de uscata intrucat hormonii de sarcina diminueaza activitatea glandelor sebacee. De aceea, medicii recomanda oricarei gravide folosirea unor creme hidratante si a unor sapunuri nutritive.

Aparitia petelor presupune un mare dezavantaj. Dintr-o data gravida nu se mai recunoaste atunci cand se priveste in oglinda. Pentru a-ti pastra frumusetea corpului in sarcina si pentru a evita aparitia petelor incercati sa evitati sa faceti plaja sau sa va expuneti la soare un timp indelungat.

Sanii isi maresc volumul in timpul sarcinii. De regula, frumusetea unei femei consta in primul rand prin mentinerea unor sani cat mai rigurosi. De aceea, nu ezitati sa faceti dusuri cu apa rece, aplicate in mod circular. Folosirea unor creme vor ajuta pentru masarea sanilor in timpul sarcinii.

Sanatatea dentara este la fel de importanta in sarcina. De aceea, spalati-va de trei ori pe zi in asa fel incat nivelul PH-ului sa nu se altereze si sa nu apara carii prea dese.

Picioarele vor fi mult mai solicitate decat de obicei datorita numarului de kilograme acumulat. Potrivit medicilor este indicat sa dormiti cu picioarele mai ridicate fata de restul corpului, sa va plimbati si sa faceti dusuri cu apa rece la nivelul picioarelor inainte de culcre.

Mentinerea unui corp frumos in timpul sarcinii presupune si o ingrijire cat mai eficienta din partea ta.  Asa ca, nu va trebui sa renunti sa te epilezi, sa te machiezi sau sa faci exercitii fizice.

Cu toate acestea, epilarea se va face doar cu lama intrucat ceara calda nu este recomandata in sarcina. Parul va avea nevoie de multa atentie din partea ta. Puteti merge la coafor pentru aplicarea unor tratamente sau masti de par, insa este indicat sa evitati fixativul sau vopseaua de par. Machiajul reprezinta secretul frumusetii in sarcina. Cu toate acestea, nu va trebui sa exagerati si sa folositi cosmetice toxice. Este de preferat sa aplicati un machiaj cat mai fin in asa fel incat pielea sa poata respira.

Pentru mentinerea unui corp frumos in sarcina va trebui sa faci zilnic cateva exercitii fizice. Poti practica inotul sau mersul pe jos. Cu toate acestea, nu va trebui sa exagerezi pentru a nu pune in pericol sanatatea fatului.

 

Articole similare