Semnele ovulatiei

Semnele ovulatiei

0
femeie (www.e-joy.ro)

femeie (www.e-joy.ro)Atunci cand te-ai decis sa nu mai folosesti niciun alt fel de metode contraceptive pentru a preveni o sarcina este indicat sa ai in vedere semnele cele mai importante ale ovulatiei.

In timpul ovulatiei corpul trece printr-o serie de schimbari pe care tu va trebui sa le cunosti daca iti doresti sa nu ramai insarcinata, ferindu-te de o sarcina nedorita.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In timpul ovulatiei, organismul tau va elibera un ovul pe care spermatozoidul sa il poata intalni si fecunda, producandu-se astfel sarcina.

Cu toate acestea, cele mai importante semne ale ovulatiei sunt modificarea mucusului cervical, cresterea temperaturii bazale si schimbarea pozitiei cervixului.

Temperatura bazala presupune temperatura corpului. In momentul in care esti la ovulatie, temperatura este mai ridicata decat de obicei. De aceea, este important sa iti masori zilnic temperatura corporala, iar atunci cand aceasta este mai ridicata sa cunosti ca atunci tu poti ramane insarcinata. Cu toate acestea, in cazul in care esti racita sau ai febra temperatura corpului este in mod normal la fel de ridicata, asa ca nu va trebui sa ai in calcul ideea ca esti la ovulatie.

Cervixul isi modifica si el pozitia in aceasta perioada, ridicandu-se mai aproape de uter, in asa fel incat fecundarea sa fie mai usoara.

Mucusul cervical este destul de abundent in tot acest timp. Nu vei avea cum sa treci indiferenta pe langa aceasta perioada si sa nu observi ca in regiunea vaginala secretia este mai abundenta decat era de obicei.

Toate aceste semne cumulate conduc la ovulatie…

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu