Seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete” continua!

Seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete” continua!

Scoala de Film si Televiziune pentru copii „Micile Vedete” va lansa joi, 24 octombrie, ora 19.00, doua noi filme de scurt metraj pentru copii: „Micile Vedete in bucataria alimentelor sanatoase”si „Aventurile Micilor Vedete in parc”. Productiile fac parte dintr-un amplu proiect cinematografic, unic in Romania, seria de filme de scurt metraj pentru copii cu teme educative „Aventurile Micilor Vedete”. La Premiera sunt asteptati peste 450 de invitati.

invitatie2-03-2Filmul „Micile Vedete in bucataria alimentelor sanatoase” ii invata pe copii sa faca diferenta intre alimentele obisnuite de pe rafturile magazinelor si ceea ce inseamna alimentele bio, ecologice sau organice, dar si alimentele traditionale. O parte dintre filmari au avut loc in aer liber chiar la ferma Cocosul Rosu, din localitatea Bolintin.

Ariana Pendiuc, regizorul filmelor si directoarea Scolii Micile Vedete explica de ce a ales acest subiect intr-un film pentru copii : “In lumea haotica in care traim, in care fiecare companie isi promoveaza cat mai agresiv fiecare produs, educatia copiilor de a alege hrana sanatoasa este esentiala. Intr-un mod captivant si distractiv cei mici afla cat de gustoasa este painea integrala, afla ca s-a inventat ciocolata ecologica si ca dulciurile bio sunt chiar mai gustoase si mult mai sanatoase decat cele pe care le mananca in fiecare zi. Astfel, Micile Vedete se ambitioneaza si se pun pe gatit retete dintre cele mai alese folosind alimentele sanatoase. Insa, n-am reusit sa realizam acest film fara sfaturile si sustinerea domnului doctor Pavel Chirila si a echipei de la Naturalia »

In cel de-al doilea film „Aventurile Micilor Vedete in parc”, scenariul pare rupt din realitate. In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti, se aproba construirea unui mall. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii. Iar acestia se decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine. Aventurile care decurg de aici, precum si finalul neasteptat va invitam sa le vedeti la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, chiar la premiera. »

„Filmele din seria „Aventurile Micilor Vedete” au devenit deja un fenomen. Anul trecut am calatorit la festivaluri de film pentru copii in intreaga lume si, credeti-ma, ca toti se mira cum reusim sa facem astfel de premiere, cu sute de spectatori, pentru filme de scurt metraj. Iar eu le spun ca Romania este insetata dupa filme romanesti pentru copii, distractive, educative si pozitive”, a conchis producatorul filmelor, Ema Pendiuc. Productiile au participat la festivaluri internationale de prestigiu din Franta, Olanda, Germania, S.U.A., Ucraina, Iran si altele.

Seria „Aventurile Micilor Vedete” ajunse la un numar de 15 filme de scurtmetraj au fost realizate in mai putin de 3 ani, iar doua dintre acestea au participat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, la sectiunea Short Film Corner si Romanian Short Waves, in 2011 si 2012.
Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, este prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.