Ce probleme poate cauza un ghiozdan mult prea greu?

Ce probleme poate cauza un ghiozdan mult prea greu?

1
ghiozdan

Copiii au inceput scoala si odata cu ea apar si problemele generate de un ghiozdan mult prea greu.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

ghiozdanPotrivit specialistilor, greutatea unui ghiozdan nu va trebui sa depaseasca 10% din greutatea copilului. Cu toate acestea, un astfel de lucru pare de-a dreptul imposibil atunci cand ne gandim la programele scolare atat de incarcate. Asa se intampla, ca tot mai multi copii ajung sa poarte un ghiozdan cu o greutate ce poate depasi uneori 12 kilograme, raportul greutate copil-greutate ghiozdan fiind incalcat, creand situatii in care rechizitele scolare reusesc sa cantareasca mai bine de 30% din greutatea copilului.

Ei bine, iata ce probleme poate cauza un ghiozdan mult prea greu:

  • dureri accentuate la nivelul spatelui – greutatea prea mare a ghiozdanului va putea determina tasarea vertebrelor, fapt care poate avea drept efect aparitia unor dureri accentuate la nivelul spatelui;
  • dezvoltare deficitara a copilului – curbarea coloanei vertebrale va putea cauza dezvoltarii si cresterii corecte si sanatoase a copilului;
  • respiratie greoaie – oricine va trebui sa transporte un bagaj prea greu va constata faptul ca va respira destul de greu. Si greutatea mare a ghiozdanului poate determina acest lucru.

Tocmai de aceea, pentru a preveni problemele de mai sus este indicat sa aveti in vedere sa excludeti din bagajul zilnic al scolarului lucrurile care nu ii sunt de trebuinta. De asemenea, in cazul in care copilul isi poate lasa la scoala o parte din rechizite nu ezitati sa faceti acest lucru. Incercati sa ii achizitionati un ghiozdan de calitate si indrumati-va copilul sa il poarte pe ambii sai umeri. Excludeti, asadar, rucsacul ori gentile de umar si optati pentru ghiozdanul de alta data.

Ori de cate ori copilul va comunica ca il doare spatele, prezentati-va la medic in vederea efectuarii unui consult de specialitate si a unei radiografii. Atunci cand se impune, urmati tratamentul si indicatiile recomandate de medicul specialist.
1 comentariu

Lasa un comentariu