Sexul in sarcina: totul e permis!

Sexul in sarcina: totul e permis!

0

Greturi, oboseala, teama de a rani copilul, un libidou ca un montagne russe – sunt starile absolut normale prin care trece orice femeie gravida. Sa faci sex cand esti insarcinata poate parea foarte complicat!

couple-having-sex-006

Picture 1 of 2

Studiile arata ca 50% dintre cupluri renunta treptat la sex pe perioada sarcinii. Doar 10% dintre cupluri mentin o sexualitate normala de la început pana la sfarsit. Cu toate acestea nu este contraindicat sa faci sex in timp ce astepti un copil, o spun chiar medicii.

Renunta la ideile preconcepute!

  • Printre cele mai comune temeri, se numara cea de a rani copilul. Aproximativ 70% dintre barbatii care se abtin de la a face sex cu partenera lor gravida invoca acest motiv.
  • Nu intrati în panica: fatul este bine protejat într-un balon de lichid amniotic, care il izoleaza complet de lumea exterioara. Acest lichid are rolul unui amortizor: copilul urmeaza miscarea corpului tau, dar nu poate fi presat in timpul actului sexual, indiferent care este pozitia sexuala a parintilor.
  • În ceea ce priveste microbii, stati linistiti! Cervixul este blocat de un mucus care blocheaza intrarea microbilor.
  • Nu exista niciun risc ca penisul sa penetreze sacul amniotic sau sa atinga copilul, chiar si in cazul unei penetrari mai adanci. Pentru ca pur si simplu vaginul si uterul sunt distincte: 4-5 centimetri separa fundul vaginului de capul copilului. În cazul în care sarcina este normala, nu exista nici un risc ca rapoartele sexuale sa declanseze travaliu prematur sau avort spontan.
  • Nu, fatul nu aude nimic si nu poate fi „spectator” la partida ta de amor! Cu toate acestea, el poate simti starea de bine si placerea mamei, mai ales în timpul orgasmului, deoarece hormonii pot declansa contractii uterine. Copilul se simte leganat ca intr-o cada cu bule, asa ca senzatia nu poate fi decat una placuta …