Sfaturi de călătorie cu bebeluşul tău

Ştim, nimic nu mai este la fel de când s-a născut bebeluşul vostru, toată viaţa vi se concentrează acum în jurul lui. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la vacanţe, cum vă sugerează unii, “până mai creşte cel mic”. Da, o vacanţă cu bebeluşul tău va fi o aventură, dar nu una imposibilă!

Dacă optați pentru un sejur exotic în 2020 este bine să țineți cont de faptul că cei mici vor suporta mult mai greu diferența de temperatură, umiditate sau de altitudine. Trebuie să vă pregătiți în consecință.

Dacă alegeţi să călătoriţi cu maşina familiei, este obligatoriu ca cel mic să călătorească într-un scaun special, fixat corespunzător. Nu uitaţi de centurile de siguranţă atât pentru voi, cât şi pentru copil!

În cazul în care vă ia mai bine de jumătate din zi pentru a ajunge la destinaţie, ar fi indicat să luaţi în considerare cazarea peste noapte undeva la jumătatea traseului, pentru ca cel mic să nu fie nevoit să petreacă prea multe ore în autoturism.

Dacă alegeţi avionul, informaţi-vă din timp asupra regulilor impuse de companiile aeriene. În cazul infanţilor (0-2 ani), aceştia vor călători în braţele unui adult şi este posibil să fiţi taxaţi  suplimentar cu până la 10% din valoarea unui bilet de avion.

Există şi companii aeriene care nu percep niciun fel de taxă pentru bebeluşi. În preţul biletului este inclus şi transportul unui cărucior pliabil.

O vacanță cu avionul în Mexic, de exemplu, presupune, pe lângă diferențe climatice și modificarea mâncării. Totodată, trebuie să vă asigurați că feriți bebelușul de mușcăturile de insecte.

Indiferent de mijlocul de transport, din “arsenal” nu trebuie să lipsească hainele cât mai comode şi lejere, preferabil din materiale care lasă pielea să respire. Evident, scutecele, un pachet mic de şerveţele umede, un rând de haine de schimb (cel puţin), un gel de mâini antibacterian şi mâncarea şi gustările dintre mese ale bebeluşului sunt un “must” pentru bagajul de mână.

Nu uitaţi acasă jucăria preferată a celui mic (ideal ar fi să nu facă prea mult zgomot), păturica fără de care nu adoarme şi suzeta, pentru că lucrurile familiare îi vor crea o stare de bine bebeluşului.

O idee bună ar fi să îi oferiţi copilului o jucărie nouă în avion – evident, tot una silenţioasă, pentru a nu-i deranja pe cei din jur -, pentru că astfel va fi preocupat o vreme să o descopere şi reduceţi din şansele unei crize de plâns.

Călătorii cu avionul

De data aceasta, chiar este indicat să veniţi mai repede la aeroport, pentru a vă aloca timp pentru formalităţile legate de bagajele de cală şi de check-in.  Nu este o călătorie “light” cea cu bebeluşul alături!

Părinţilor cu copii mici li se oferă prioritate la îmbarcare, dar, dacă bebeluşul începe să plângă taman înainte, poate nu ar fi rău să aşteptaţi să urcaţi printre ultimii, atunci când ceilalţi călători vor fi deja aşezaţi pe locurile lor, iar agitaţia va fi redusă.

În avion, este posibil ca bebeluşul să resimtă durerile de urechi pe care le resimt şi adulţii la decolare şi aterizare, de aceea este recomandat să îi daţi celui mic suzeta sau un biberon, pentru a trece mai bine peste aceste clipe.

Trataţi totul, inclusiv criza de plâns a celui mic, cu calm şi cu răbdare! Iar ca să vă ușurați călătoria, puteți opta pentru un resort care oferă și servicii de baby-sitting.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare