Sfaturi pentru baia bebelusului

Sfaturi pentru baia bebelusului

0

Pentru un somn linistitor pentru cel mic, tinerii parinti pregatesc in fiecare seara ora de relaxare a bebelusului. Aceasta consta intr-o baita relaxanta pentru cel mic. Inainte de a-l pregati de baie este indicat a te ingriji daca acestuia ii este foame, sete sau ii este somn. In astfel de perioade nu este indicat a-l forta cu o asemenea baie, intrucat s-ar putea sa i se para destul de traumatizant, plangand ori de cate ori il vei introduce in cadita.

Dupa ce te-ai asigurat ca acestuia ii este bine, poti da drumul la apa in cadita. Tot aici poti adauga spuma de baie creata special pentru bebelusi care datorita suplimentelor minerale va proteja pielea in profunzime si o va relaxa.

Inainte de a- l introduce in cadita de baie, nu uitati sa verificati temperatura apei. Cel mai bine se verifica cu incheietura mainii sau a cotului, astfel incat aceasta sa nu fie prea calda sau prea rece, putandu-i-se parea destul de traumatizant acestuia, la a doua baie refuzand in totalitate.

Pentru a intregi atmosfera nu uitati sa dat drumul unui cd cu muzica ambientala, destul de lenta, intrucat acestora le place sa asculte muzica inca de cand se afla in burtica.

Luati-l cu grija si introduceti-l in cadita, tinand permanent mana sub capusorul acestuia, intrucat articulatiile de aici sunt destul de slabe. Nu uitati sa ii vorbiti permanent, sa ii zambiti pentru ca totul sa i se para o adevarata placere, simtindu-va atat de aproape.

Pentru spalarea propriu-zisa folositi o lotiune de corp bogata in minerale pentru relaxarea si protejarea zilnica a pielii. Toata aceasta operatie poate fi realizata cu ajutorul unui buretel invelit in bumbac.

Spalarea parului trebuie realizata cu multa grija, astfel incat acesta sa fie ferit de apa care poate ajunge in ochi si folosind un sampon care sa nu contina sapun, astfel incat acesta sa nu lacrimeze de usturime.

Dupa clatire, bebelusul este invelit in prosopul sau special, sters cu multa grija, urmand a fi masat de catre parinti cu ajutorul unui ulei de corp. Si aici trebuie sa fiti prudenti si sa acordati intreaga atentie bebelusului, zambindu-i si vorbind cu acesta, chiar daca nu va intelege prea mult. Simpla apropiere de dumneavoastra reprezinta un mijloc de siguranta.

Intr-un astfel de mod, bebelusul va avea parte de momente de relaxare pe tot parcursul noptii, beneficiind de un somn linistitor in preajma parintilor.