Dermatita atopica la copii: 6 sfaturi despre cum ii poti face baie

Dermatita atopica, sau eczema, este o afectiune a pielii care poate debuta atat in copilarie, cat si mai tarziu.

Pentru ca este o afectiune care lezeaza textura pielii este recomandat ca igiena sa fie speciala. Toate acestea pentru a putea impiedica aparitia iritatiilor sau a senzatiilor de strangere a pielii.

Baia este un factor important atunci cand discutam despre ameliorarea simptomelor si incercarea de a vindevca aceasta proportie.

Intai si intai, pe cat posibil, optati pentru dusuri, in  dusurile (chiar si pentru bebelusii cu dermatita atopica, deindata ce pot sta in picioare).

Cand baia este singura optiune, respecta insa aceste sfaturi:

1 – Aveti grija ca apa sa aiba temperatura potrivita

Apa exagerat de calda usuca pielea si agraveaza mancarimile. O temperatura optima pentru cei care sufera de dermatita atopica ar fi 32-33 de grade pentru a mentine echilibrul la nivelul epidermei.

2 – Nu petreceti mult timp in apa

Asa cum precizam anterior sunt indicate dusurile. Evitati baile lungi pentru ca altfel pielea ar putea avea mai mult de suferit.

3 – Duritatea apei este extrem de importanta

Duritatea apei este unul din cei mai importanti factori. Aceasta poate provoca noi eruptii ale dermatitei mai ales la copii. Pentru a scadea duritatea din apa adaugati picaturi de ulei de curatare pentru a o deduriza.

4 – Alegeti produsele potrivite

Sapunul si spumantele care contin parfumant sunt dusmanii numarul unu ai acestei afectiuni. Acestea contin alcool, iar in ceea ce priveste sapunul pH-ul ridicat irita epiderma. Acesta din urma afecteaza stratul hydrolipidic al pielii, care formeaza bariera de protective a acesteia.

5 – Nu folositi accesorii pentru curatare

Produsele abrazive nu sunt indicate pentru pielea care sufera de aceast afectiune. Spre exemplu, buretii de baie pot irita pielea si pot transporta bacterii. Pentru o curatare mai delicata, foloseste-ti varfurile degetelor.

6 – Acordati atentie atunci cand stergeti pielea

Utilizati miscari de tapotare cu ajutorul unui prosop curat, atunci cand scoateti copilul din apa. Ai grija sa nu lasi zone umede, care pot slabi epiderma.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare