Sfaturi pentru proaspatul tatic

Sfaturi pentru proaspatul tatic

1
tatal si copilul sau (www.cocozino.az)

tatal si copilul sau (www.cocozino.az)Odata ce a venit pe lume primul copil, va trebui sa te astepti la o dereglare a vietii voastre cotidiene. Adio viata de noapte, plimbari pe malul marii, seri romantice alaturi de partenera…

Cu toate acestea, nu va trebui sa va speriati si sa priviti intreaga situatie atat de disperata intrucat totul se rezolva de la sine. Intr-un final, va veti obisnui cu noua postura – aceea de proaspat tatic…

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Perioada imediat dupa nastere este considerata drept al patrulea trimestru de sarcina, fiind o continuare a chinurilor mamicii din ultima perioada a sarcinii. Si sprijinul va trebui sa vina in primul rand din partea tatalui. Acesta va trebui sa faca fata la zgomote, la plansete mai puternice pe timpul noptii, la multe ore nedormite si sa fie in acelasi timp un sprijin pentru sotie. De aceea, partenerul va avea cateva sentimente de frustrare in toata aceasta perioada, uneori privindu-si copilul ca pe un adversar…

Cu toate acestea, nu va trebui sa iei totul in tragic. Totul se rezolva de la sine…Iata cum:

De regula bebelusul doarme destul de mult, dar fragmentat. Asa ca, nu va trebui sa te astepti la o noapte dormita de la inceput pana la sfarsit. Va trebui uneori sa te trezesti din ora in ora pentru a o ajuta pe mamica sa ii pregateasca hrana bebelusului si pentru a-i calma colicile abdominale, mai frecvente noaptea. Cu toate acestea, daca bebelusul doarme, nu sta langa el pentru a-l privi – dormi si tu! Daca se trezeste, ai tot timpul sa il admiri intrucat va trebui sa stai treaz.

Esti obisnuit cu muzica sau sa adormi cu televizorul deschis? Nu-i nimic – incearca sa il obisnuiesti si pe cel mic cu stilul tau. Cu toate acestea, nu va trebui sa exagerezi intrucat este destul de plapand. Nimeni nu iti interzice sa pui muzica moderat sau sa lasi televizorul deschis noaptea. Daca se va obisnui astfel, atunci bebelusul va putea sa doarma oriunde, indiferent de imprejurari.

Daca bebelusul plange, iar tu esti obosit dupa orele de serviciu, nu lua totul in tragic. Incearca sa ii vorbesti si sa te joci cu acesta ori de cate ori este nemultumit de ceva. Dragostea parintilor il va face sa se simta mult mai bine.

Iar daca esti nerabdator sa faci sex, fii linistit – totul va reveni la normal in scurt timp. Partenera va avea nevoie de cateva saptamani pentru a se reface. Insa, dupa primele sase saptamani vei putea incerca sa te apropii iar de ea, bineinteles cu ceva mai multa atentie.
1 comentariu

  1. Inca ceva foarte util: proaspatul tatic e cel care de obicei aduce de la spital bebelusul si proaspata mamica. Sunt foarte multi tatici care uita sa cumpere acel portbebe util pentru transportul bebelusului si il cauta grabiti in ultimul moment, in special in ziua iesirii din spital.

Lasa un comentariu