„Sfaturile lui David”

Gradinita lui David, anunta un nou proiect dedicat parintilor si copiilor: „Sfaturile lui David”
Parinte si copil – o poveste care creste frumos.
Este suficient doar sa stam cu copilul cat de mult putem? Sau conteaza in egala masura si calitatea timpului petrecut impreuna?Aceste intrebari isi vor gasi raspunsurile in cadrul noului proiect initiat de Teatrul Ion Creanga si Gradinita lui David, in luna aprilie a acestui an. Astfel, prin intermediul „Sfaturile lui David”, parte din programul Teatrul Ion Creanga. Spatiu viu, parintii sunt invitati sa vina insotiti de copiii lor la o serie de cursuri prin care vor avea sansa sa invete cum sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici. Acest proiect incearca sa schimbe anumite tipare sau situatii care ne fac sa recurgem la expresii precum „Grea este meseria de parinte!” sau „Bataia este rupta din rai”. Prin intermediul tematicilor saptamanale coordonatorii vor impartasi mici secrete, de altfel cunoscute de noi toti, insa uitate, in lupta fiecaruia de a fi un parinte perfect.

Evenimentele vor avea loc, cu incepere de la ora 18.00, la sala „Apolodor din Labrador” din cadrul Bibliotecii Nationale a Romaniei (Blvd. Unirii nr. 22). Specialisti cu experienta in domeniul educatiei, alaturi de Urania Cremene, certificata ca expert in parenting de catre Parent’s Toolshop Inc SUA, vor coordona sesiunie si vor raspunde tuturor intrebarilor cu sfaturi personalizate.

Programul temelor de discutie este urmatorul:

“De mana cu Ileana Cosanzeana si Fat Frumos” (joi, 10 aprilie, ora 18.00)
“Iar vine seara… iar nu o sa adoarma! Offf, iar trebuie sa ma gandesc la o noua poveste – oare o sa-i placa?”. Fiecare  mamica este preocupata sa-i citeasca propriului copil o poveste la culcare sau sa-l invete o poezie. Povestile pentru copii, de la povestile nemuritoare si pana la basmele populare,  ajuta la dezvoltarea pasiunii pentru citit, inca din primii ani de viata. Prima poveste spusa de mama si prima poveste pe care o citeste singur vor fi pentru cel mic amintiri de neuitat. Dar cati dintre copii fac acest lucru din placere si cum ii putem indrepta spre lectura?

Ursul doarme si viseaza… caci papucii lui danseaza!(joi, 17 aprilie, ora 18.00)

Odata devenit adult, unele dintre cele mai dragi amintiri nu sunt legate de jucarii sau vacante in tari exotice, ci de timpul frumos petrecut alaturi de parinti. Va invitam sa descoperim impreuna diferite modalitati prin care ne putem juca cu copiii nostri!

Daca ar fi fost al meu… (joi, 24 aprilie, 18.00)

De dimineata, in metrou era cat pe ce sa uiti sa cobori pentru ca te uitai cu gura cascata la un baietel de 3 ani si la ce spectacol oferea. Mama si bunica lui se straduiau fiecare sa il tina de cate o mana, in timp ce d-l Goe se zbatea, tipa, facea spagatul si se zmucea, cat pe ce sa cada la fiecare miscare mai repezita. In vreme ce coborai la Victoriei, ai mai apucat sa-l vezi cum se tavaleste pe jos si sa iti spui „Daca face si al meu asa, eu cum procedez?”

Taxa de participare este de 35 lei/parinte+copil, iar o parte din incasari vor fi redirectionate achizitionarii de bilete, la spectacolele Teatrului Ion Creanga, pentru copiii cu nevoi speciale, din centre de plasament. Inscrierile se realizeaza la nr. de telefon: 0752.012.335 sau la e-mail office@gradinitaluidavid.ro, biletele putand fi ridicate de la Casa de bilete a Salii Rapsodia, Str. Lipscani nr. 53, de marti pana joi, in intervalul orar 14.00 – 18.00.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, vizitati: www.teatrulioncreanga.ro sau www.gradinitaluidavid.ro/sfaturile-lui-david.

Teatrul Ion Creanga este o institutie publica de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si finantat de la bugetul local.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Agerpres, Bebelu.ro, BlitzTV, Didactic.ro, Evenimentul Zilei, GoKid, Gradinite.com, Gradinite Bucuresti, Intuitext, Observator Cultural, RFI Romania, Radio Romania Cultural, SuntParinte.ro, UrbanKid

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare