Silueta perfectă se construieşte din bucătărie

Silueta perfectă se construieşte din bucătărie

0

Miroase a vacanță, soare, mare și nopți cu cer senin. Zilele de vară îți fac mintea să zburde aproape oriunde, mai puțin în bucătărie. Dar nu uita: silueta perfectă este construită în bucătărie mai întâi și abia apoi la sala de sport. În funcție de cât de corect mănânci, vei da bine în pozele de pe plajă. Așa că lasă fast food-ul și sandvișurile înfulecate în grabă. Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, îți oferă ca întotdeauna alternativa sănătoasă (și incredibil de gustoasă) pe care poți să o gătești fără bataie de cap și fără să petreci ore în șir în bucătărie. Rețeta e simplă, are un aport caloric redus și, pe cuvânt de MasterChef, ai să te lingi pe degete după ce o încerci!

Puiul se vrea rumen, nu de soare ci de dragul mozarellei topite și al ardeiului gras

Fie că gătești celor dragi, fie că pregătești festinul doar pentru tine, ai grijă să nu-ți lipsească: 3 căței de usturoi pisați, niște sare, piper, o lingura de herbes du provence și una de boia de ardei dulce. Apoi, ingredientele de bază: 2 bucăți de piept de pui, un plic Vegeta Gust de Găină, 2 ardei kapia, vreo 2 roșii și 4 felii de mozzarella proaspătă.

Mare filozofie nu este: tai ardeii și roșiile cuburi, le amesteci bine cu usturoiul, sarea, piperul, ierburile aromatice și boiaua. Lași aromele să se întrepătrundă pentru câteva minute, cât să ai timp să te ocupi de pui. Pieptului de pui îi șade bine condimentat din belșug cu Vegeta Gust de Găină. Presară savurosul condiment peste carne și apoi las-o să se odihnească într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Așează feliile de mozzarella peste pieptul de pui condimentat cu Vegeta Gust de Gaină și, la final, adaugă amestecul de ardei și roșii. Apoi, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să bagi totul la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Ai văzut? Rețeta propusă de Chef Liviu Balint nu-ți ocupă mai mult de jumătate oră, însă te răsfață cu un mix de arome perfecte. Unde mai pui că e atât de savuroasă încât nu ai nevoie de garnitură. Dacă ții musai s-o acompaniezi, îți recomandăm o salată verde generoasă, scăldată în puțin ulei de măsline și două-trei picături de lămâie. Și, cum vara zilele-s lungi și uneori mult prea toride, nu uita să consumi cât mai multă apă.

Vezi, dacă te ții de treabă și alegi alternativele sănătoase, gătite chiar de tine, s-ar putea să beneficiezi numai de priviri admirative cât e vara de lungă!