Simptomele sarcinii – alarme false

Simptomele sarcinii – alarme false

0
femeie insarcinata

femeie-insarcinata

Picture 1 of 2

Atunci cand iti doresti nespus de mult un bebelus este posibil ca anumite simptome pe care le resimti sa fie doar false inchipuiri, devenind astfel niste alarme false.

Cu toate ca sarcina aduce cu ea o serie de simptome, acestea pot deveni semnul unor altor afectiuni, creand astfel pentru cea doritoare sa devina mamica niste alarme false.

Absenta ciclului menstrual reprezinta primul simptom al prezentei unei sarcini, insa gravida se poate confrunta cu amenoree, afectiune care determina absenta ciclului menstrual. La fel de posibila este si prezenta menstruatiei in timpul sarcinii, inducand-o astfel in eroare pe tanara mamica.

Sanii umflati si durerosi la atingere reprezinta un alt simptom al unei sarcini, insa pot determina si prezenta unei afectiuni hormonale generat de cele mai multe ori de pilulele contraceptive.

Greata matinala este un simptom prezent in primele luni ale sarcinii, mai ales pana la finele trimestrului unu, insa poate fi si o alarma falsa. Greturile matinale pot fi semnul unei intoxicatii, afectiuni gastrice sau stresului.

Starea de oboseala, destul de sacaitoare in sarcina poate fi cauzata si de stres, raceala, stresului sau depresiei, precum si oricarei alte afectiuni.

Durerile de cap sunt frecvente in prima parte a unei sarcini, insa pot fi determinate si de probleme ale vederii.

Starea de urinare frecventa insoteste de regula toata perioada sarcinii intrucat uterul isi mareste volumul destul de mult, creand astfel o presiune asupra vezicii urinare. Cu toate acestea, starea de urinare poate fi semnul diabetului sau ale unor infectii ale tractului urinar.

Foto: http://airlineasia.net / http://www.fyiliving.com