Spala-te….vesnica problema a copiilor

Spala-te….vesnica problema a copiilor

0
copil in baie (http://4.bp.blogspot.com)

copil in baie (http://4.bp.blogspot.com)Nu de putine ori ajungem sa ne rugam de copilul nostru sa se spele pe maini, pe fata, pe dinti – intr-un cuvant sa respecte cele mai stricte reguli de igiena in asa fel incat sa fie ferit de eventualele pericole ale imbolnavirii.

Cu toate acestea, copiii nu prea ne iau in serios atunci cand le comunicam care sunt pericolele unei igiene precare. De aceea, medicii ne sfatuiesc sa incercam sa facem aceste lucruri in joaca, in asa fel incat sa le starnim interesul.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Sapunul…vesnica problema

Chiar daca nu putini sunt copiii care adora sa se “balaceasca” in apa calduta din cada, nu toti ajung sa indrageasca sapunul. De la joaca si pana la a lua in serios ideea de a folosi sapunul este o cale destul de lunga. De aceea, incearca sa il atragi cumparandu-I sapun pentru copii cu forme care imita personajele din desenele animate sau poti sa ii promiti ca il vei lasa sa se joace dupa ce iese din cada in cazul in care va folosi sapunul. Este posibil sa il convingi…

Spala mainile!

O alta problema atat de sacaitoare atat pentru parinti, cat si pentru copiii. Pe de o parte parintii sunt suparati ca acestia nu vor sa se spele pe maini ori de cate ori vin la masa, iar pe de alta parte copiii se simt atat de plictisiti stiind ca trebuie sa dea fuga pana in baie sa foloseasca sapunul si sa se spele pe maini pentru a avea voie sa manance. Intrucat copiii incearca sa imite adultul, fii chiar tu exemplul lui – asa ca, mergi tu prima la chiuveta si vei vedea ca abia va astepta ca tu sa termini pentru a se spala si el.
Fara comentarii

Lasa un comentariu