Cauzele si tratamentul pubertatii precoce

Cauzele si tratamentul pubertatii precoce

0
fetita (http://o1.eu.imgsrc.ru)

fetita (http://o1.eu.imgsrc.ru)Ori de cate ori observi o transformare la nivelul organismului copilului tau, mult prea devreme decat este normal este cazul sa te gandesti ca poate trece pragul pubertatii precoce.

Pubertatea precoce reprezinta dezvoltarea glandelor mamare, cresterea sanilor, dezvoltarea uterului si aparitia menstruatiei, mai inainte de varsta de 11 ani. La baieti, pubertatea precoce poate determina semne vizibile precum cresterea testiculelor si a penisului, ingrosarea vocii, cresterea parului facial.De asemenea, atat fetele, cat si baietii prezinta o pilozitate accentuala la nivelul zonei pubiene, cresterea in inaltime, aparitia acneei, dar si aparitia unui miros accentual la nivelul corpului.

Cauzele pubertatii precoce sunt multiple – de la dereglari ale sistemului nervos central, infectii la nivelul organismului, TBC, traumetisme cerebrale, radioterapie, expunerea la chimicale, prezenta unei multitudini de hormoni sexuali.

In astfel de cazuri este necesar un examen medical de specialitate in care endocrinologul va reusi sa distinga intre transmiterea pe cale ereditara a acestei pubertati precoce sau prezenta unei afectiuni.

Tratamentul pubertatii precoce consta in administrarea unor injectii efectuate o data pe luna cu Gn-RH. Tratamentul se va face cu regularitate pana atunci cand copilul va ajunge la varsta generala a pubertatii.